Eksperter: Hvordan unngå edderkopper i hjemmet

28/08/2023 23:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her gir eksperter tips for å unngå edderkopper i hjemmet.

Mens mange av oss ser frem til koselige høstkvelder hjemme, kan andre ikke la være å grøsse når bladene begynner å falle – en frykt som ikke har noe med Halloween å gjøre.

For de som lider av araknofobi, også kjent som edderkoppfobi, betyr høsten én ting: edderkoppsesongen. Heldigvis er det ikke nødvendig å leve i konstant frykt for åttebeinte gjester i hjemmet ditt.

Noen eksperter anbefaler bruk av en spesiell naturlig ingrediens som skal kunne holde edderkopper i sjakk. Det er selvfølgelig best å handle før heller enn senere, så sørg for at du har det essensielle på lager før de åttebeinte gjestene begynner å legge eggene sine, skriver Mirror.

Når august nærmer seg slutten og paringssesongen begynner, har eksperter fra Online-Bedrooms.co.uk rådet de med araknofobi til å fylle opp litt lavendel i huset – en helt naturlig ingrediens som er alt annet enn avslappende for edderkoppene.

"Edderkopper tåler ikke lukten av lavendel og vil ikke være i nærheten av den. En lavendelduftende eterisk olje kan gjøre susen ettersom aromaen vil spre seg i hele hjemmet," sier ekspertene.

Ifølge nettstedet Bugstips liker ikke edderkopper sterke lukter i det hele tatt, og lavendel er en av dem. Lavendel antas å inneholde stoffer som linalool og linalylacetat, som sies å ha avskrekkende egenskaper.

Hvis du ikke er glad i duften selv, finnes det også en rekke andre dufter som vil hindre at edderkopper blir for komfortable i stua, inkludert mynte- og peppermynteolje.

"Tanken på edderkopper som kryper inn i millioner av hjem sender skjelvinger nedover ryggen. Edderkoppenes parringssesong topper seg i slutten av august og fortsetter inn i september, noe som betyr at mange av oss kan stå overfor en invasjon," sier Nic Shacklock fra Online-Bedrooms .co.uk og fortsetter:

"Ingen vil at edderkopper kryper rundt i hjemmet deres, så det er noen ting du kan gjøre for å holde dem i sjakk. Edderkopper hater for eksempel lukten av lavendel og mynte, så det kan være lurt å spraye disse duftene rundt i hjemmet ditt. . Det er også viktig å tette eventuelle hull i hjemmet som de potensielt kan krype gjennom. Forebyggende tiltak som disse er de beste for å holde disse åttebeinte insektene ute!"

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.