Eksperter: Slutt å bruke dette i sengen

16/09/2023 20:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge eksperter kan du like godt ligge på toalettet fordi det ville være mindre bakterier.

En gruppe eksperter oppfordrer folk til å slutte å bruke skitne sokker til sengs. De har oppdaget at sokkene ofte inneholder de samme bakteriene som finnes i kakerlakker og deres avføring.

Ekspertene gjennomførte en studie der de spurte 1017 personer om deres sovevaner. I denne forbindelse oppdaget de at så mange som 18 % av de spurte bruker sokker når de sover.

Omtrent 70 % av disse menneskene bytter ikke engang til et rent par før sengetid. I stedet sover de med de samme sokkene som de har hatt på seg hele dagen.

Forskerne laget en serie prøver av sokker som hadde blitt slitt fra 07 til 23. I denne forbindelse fant de ut at halvparten av dem inneholdt pseudomonas aeruginosa, som er en type bakterier som forårsaker infeksjoner hos mennesker.

"Det infiserer typisk luftveiene, urinveiene og forårsaker infeksjon i lungene," sier ekspertene, ifølge New York Post.

"Det kan lett spre seg til ting som blir forurenset og ikke er ordentlig rengjort."

De oppdaget også at noen sokker var skitnere enn fjernkontroller, noe som er litt av en prestasjon. Mange av dem har vist seg å være «skitnere enn et toalett».

Ifølge National Institutes of Health er pseudomonas aeruginosa ofte funnet i kakerlakker og deres avføring.

Pseudomonas aeruginosa sprer seg lett, så folk som sover med sokker på kan derfor ende opp med å overføre bakteriene til sengetøyet, noe som øker risikoen for infeksjon betraktelig.

Ekspertene legger til at føttene har rundt 250 000 svettekjertler, og det er grunnen til at fuktighet bygger seg opp i de skitne sokkene.

Dette kan til slutt forårsake fotsopp. Ønsker du å sove med sokker på om natten, bør du derfor sørge for å ta på deg et nytt par på kvelden før du legger deg. Som du kan lese over er det ikke spesielt pent å ha skitne sokker på.

De anbefaler også at du vasker sokkene ved en temperatur på over 60 grader, slik at du kan drepe de mange bakteriene. Dette er forøvrig et punkt hvor det er stor forskjell på folk.

Det er mange som ikke kan snakke om å sove med sokker på. Motsatt er det også folk som har problemer med å sovne hvis de ikke har på seg sokker.

Hvis du tilhører denne kategorien, husk å ta på deg et par rene sokker før du legger deg.