Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt

20/06/2024 21:05

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.

Det er like mange forskjellige syn på hvor ofte sengetøy bør rengjøres som det er forskjellige typer sengetøy.

Noen foretrekker å vaske det regelmessig; Kanskje en gang i uken eller til og med annenhver uke. Andre kan velge å bruke det bare en gang i måneden, mens noen bare gjør det når det er synlig skittent.

Det er imidlertid ubestridelig at de fleste av oss tilbringer minst en tredjedel av våre liv i sengen, hvor vi i tillegg til å sove også kan spise. Dette betyr at sengetøyet uunngåelig blir utsatt for svette, døde hudceller og lignende når vi hviler, men det kan også komme i kontakt med smuler, væskesøl og andre uheldige ting. Derfor er det viktig å sørge for at sengetøyet holdes rent og friskt.

Siden vi tilbringer så mye tid i sengen, er det få som ønsker å dele soveplassen med en opphopning av døde hudceller, bakterier eller støvmidd. Så spørsmålet er, hvor ofte er ofte nok?

En ekspert fra Sleepfoundation forklarte at det absolutte minimum bør være en gang i uken. Selv om noen kanskje synes det høres ut som en stor oppgave, understreker eksperten at dette er det laveste du bør gjøre hvis du sover i sengen hver eneste dag. Hvis du bare bruker sengen hjemme 3-4 ganger i uken, kan rengjøringen bli utsatt til annenhver uke.

Hvis du har kjæledyr som deler seng med deg, eller hvis du lider av allergi eller astma, anbefales det å vaske sengetøyet minst hver fjerde dag.

Spesielt om sommeren, når du vanligvis svetter mer om natten, er det en god idé å øke hyppigheten av vask av sengetøy utover en gang i uken.

Nedenfor finner du en guide for hvordan du kan bytte sengetøy enklere og raskere:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.