Endelig en løsning: Hvordan fikse de krympede klærne dine

16/09/2023 16:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Savner du favoritt-T-skjorten din? Så se her hvordan den kan få tilbake størrelsen.

Vi har alle vært borti det – det hjerteskjærende øyeblikket når favorittskjorten din plutselig kommer ut av tørketrommelen i en størrelse som passer en barbiedukke bedre enn deg selv.

Men frykt ikke, for det er nå en redning som kan redde din krympede garderobe fra tørketrommelfellen på under en time! Alt du trenger er noen vanlige husholdningsprodukter og litt tålmodighet.

TikTok-bruker Armen Adamjan deler det geniale trikset på profilen sin.

La oss dykke ned i hemmeligheten og redde dagen!

Hvordan krymping fungerer:

Før vi begynner vårt redningsoppdrag, la oss ta et øyeblikk for å forstå hvordan klær krymper i utgangspunktet. Når klærne dine blir våte, utvider stofftrådene seg.

Men når de utsettes for varmen fra en tørketrommel, begynner disse trådene å krølle seg og stramme seg, og voilà – skjorten din er nå en crop top. Løsningen er å løsne stoffet og strekke de krympede trådene igjen.

Det magiske verktøyet: Her er det du trenger for denne redningen: en bøtte, balsam eller til og med babysjampo, varmt vann og et stort håndkle.

Trinn for å redde:

1) Start med å fylle bøtta med lunkent vann.

2) Tilsett balsam eller babysjampo (vi anbefaler å bruke en balsam som skylles ut for å unngå rester).

3) Bruk omtrent en halv kopp balsam til en full bøtte med vann slik at klærne dine ikke blir slimete.

4) Bland balsamen godt til vannet blir grumsete hvitt.

5) Bløtlegg de krympede klærne dine i denne balsamvannblandingen i ca. 30 minutter.

Skyll og rull: Etter bløtlegging, ta klærne ut av bøtta, men ikke skyll dem helt. Klem forsiktig ut vannet uten å vri plagget, og legg det deretter flatt på et tørt håndkle.

Rull sammen plagget i håndkleet og trykk forsiktig for å fjerne overflødig vann. Stoffet skal føles fuktig, men ikke gjennomvåt.

Strekk det ut: Nå kommer moroa. Strekk forsiktig stoffet for å gjenopprette sin opprinnelige form og størrelse. Legg den flatt på et annet håndkle for å tørke.

For å forhindre at materialet ruller sammen igjen, kan du legge tunge gjenstander som bøker eller papirvekter oppå plagget for å holde det stramt.

Så, med litt tørketrommel og en kjærlig hånd, vil favorittskjorten din forhåpentligvis komme tilbake til sin rettmessige størrelse, klar til å vises med stolthet.

Så kom til unnsetning og la oss redde antrekkene dine fra å bli offer for den utspekulerte fellen av krymping. Og husk, det er alltid rom for et snev av humor, selv når garderoben gir oss en utfordring som minner om en moteminiatyr!

Du kan se Armen Adamjans genistrek her: