Endelig etablert: Denne treningsformen forbrenner flest kalorier

18/08/2023 15:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er mye å velge mellom, men det er en type trening som trekker fra løpet.

Enten du trenger å redusere vekten, opprettholde en godt strukturert treningsplan eller bare føle deg nysgjerrig, er det viktig å ha innsikt i hvordan du maksimerer kaloriforbrenningen når du velger fysiske aktiviteter.

Vær oppmerksom på at kroppen trenger kalorier for å opprettholde daglige funksjoner. Faktisk brenner individer kalorier i takt med enhver form for bevegelse og aktivitet.

Det anbefalte daglige kaloriinntaket er rundt 2,000 for kvinner og 2,500 for menn, men dette avhenger av en rekke faktorer. Alder, livsstil, høyde og kroppsvekt spiller en rolle i energien som kreves, mens hormoner og medisiner kan påvirke kaloriforbrenningen.

Hva slags trening bidrar mest til kaloriforbrenningen?

Ifølge Healthline er løping den aktiviteten som forbrenner flest kalorier. En bevist øvelse som krever mer enn bare beina og den åpne veien. En voksen som veier 70 pounds kan brenne litt over 800 kalorier i timen når du løper.

Avhengig av intensiteten på treningen, varigheten og kroppsvekten din, anslår Healthline at en person som veier rundt 57 pounds vil brenne ca 652 kalorier per time, mens en voksen som veier 84 pounds vil brenne omtrent 965 kalorier.

En annen løpeinspirert trening som forbrenner betydelige kalorier på kort tid er høy kneløping, ifølge Healthline. Denne øvelsen kan utføres ved å jogge på stedet og løfte knærne så høyt opp mot brystet som mulig.

En alternativ treningsform som effektivt forbrenner kalorier, er å hoppe tau og utfordre utholdenhet på en annen måte. Ifølge Women's Health Magazine kan en times hoppetauøvelse brenne mellom 667 og 990 kalorier. Dette elementet fra barndommen kan på riktig måte gjøre sin gjeninntreden i treningsrutinen og styrke leggmuskler, ankler, kjernestyrke, samt utholdenhet.

Hvor mange kalorier kan du forbrenne mens du svømmer?

Svømming er en populær fritidsaktivitet, men kan også fungere som en primær form for trening.

Ifølge Healthline vil en times lang svømmeøkt brenne omtrent 400 kalorier, og for en voksen som veier 68 kilo, kan dette øke til opptil 700 kalorier.

Det er crawl-teknikken som vil brenne flest kalorier, da det er den raskeste svømmestilen ifølge Healthline.

Hvordan fungerer kaloriforbrenning?

Mat forsyner kroppen med nødvendig energi for daglig drift. Kroppen omdanner inntatt mat til karbohydrater, fett og proteiner, og disse komponentene brytes ned for absorpsjon. Energien genereres gjennom komplekse prosesser og måles i form av kalorier. Mengden kalorier kroppen forbruker kalles metabolisme. Metabolisme er en naturlig prosess som påvirkes av faktorer som alder, kjønn og kroppstype.

Enhver fysisk aktivitet, inkludert enkel bevegelse som turer eller til og med husarbeid, brenner kalorier, ifølge Mayo Clinic.

Vitenskapen bak vekttap eller vektvedlikehold er ikke bare en enkel ligning mellom inntak og forbrente kalorier. En studie publisert i august 2021 avslørte faktisk at stoffskiftet ikke er konstant gjennom livet og endres fra barndom til eldre voksen alder. Den avviste også myten om at menn har raskere stoffskifte enn kvinner. Faktisk brenner menn flere kalorier per dag på grunn av deres større muskelmasse.