"Enkel" fem minutters treningsrutine kan være hemmeligheten bak et langt liv

10/10/2023 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange mennesker i denne verden ønsker virkelig å leve så lenge som mulig, men ingen kan synes å være enige om den beste måten å gjøre det på.

Leger forteller oss at å spise sunt og holde seg aktiv vil gi oss den beste sjansen for en lang og lykkelig tid i denne verden, men det finnes andre tankeganger.

I mellomtiden er det fyren som bruker en absolutt formue på å prøve å få seg til å se yngre ut, men det er mulig at den riktige måten å gjøre det på er fem minutters trening hver dag.

Japan har en av de høyeste forventet levealder i verden, med landet omtrent fire år foran Storbritannia i den forbindelse, og hvis du spør noen om de ønsker å leve fire år til, vil de sannsynligvis si ja. Det er det LADbible skriver.

Dette er ofte satt ned til et sunt kosthold og en aktiv livsstil selv i høy alder, og en populær treningsrutine kjent som "Radio Taiso" hjelper til med å holde folk aktive.

Hver morgen kl Klokken 06:30 i Japan sendes en treningsrutine på offentlig radio, hvor folk over hele landet deltar på bare noen få minutter for å starte dagen med litt aktivitet.

Øvelsene er calisthenics, som ikke krever annet enn kroppens egen vekt for å utføre, og i dette tilfellet er det en rekke strekk og bevegelser som folk i alle aldre kan prøve.

Den opprinnelige ideen kom faktisk fra USA og dets radiologer, som startet på 1920-tallet og raskt ble populær i Japan.

Sendingene ble forbudt i 1945 etter Japans nederlag i andre verdenskrig, men etter at treningsrutinene ble endret kom de tilbake i 1951 og har blitt spilt siden.