Enkelt og effektivt: Slik gjør du ovnsdøren ren og pen på under 5 minutter

04/10/2023 22:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du problemer med å få ovnsdøren ren? Vi har funnet den ultimate løsningen!

Mange har nok en ovn som trenger litt kjærlig stell, en god dose såpe og en børste.

Ovner blir fort skitne, og det kan være en utfordring å fjerne skitten, da den ofte setter seg fast og kan være vanskelig å komme til inne i ovnen.

Men her er en løsning på det siste problemet som ser ut til å være enkel.

En TikTok-video som for tiden sprer seg som en ild i tørt gress avslører hvordan du enkelt kan fjerne ovnsdøren for å gjøre rengjøringen mye enklere.

Denne videoen viser hvor enkelt det er å fjerne ovnsdøren, noe som gjør rengjøringen til en lek! Det er et triks som allerede har blitt testet og rost av titusenvis av mennesker.

Videoen har fått over 100 000 'likes' og har mottatt hundrevis av kommentarer som berømmer triksets geniale. En kommentar lyder: "Hva? Genialt!"

Og flere andre påpeker at man faktisk også kan skille ovnsdøren på mange ovner for å rense innsiden av glasset.

Tips og triks for rengjøring av ovner:

  • Fjern ovnsdøren og rengjør den separat. Det kan være lettere å rengjøre ovnsdøren separat, da det kan være vanskelig å nå innsiden når den er montert på ovnen.

  • Bruk en ovnsrensespray eller en blanding av natron og vann for å fjerne smuss. Spray sprayen eller påfør blandingen på ovnens overflater, la den stå i noen minutter, og tørk den av med en klut.

  • Bruk en ovnsrengjøringssåpe for å rengjøre ovnens innvendige overflater. Disse såpene er spesielt utviklet for å fjerne smuss og fett fra ovner og kan være svært effektive.

  • Bruk en ovnsskrape eller en myk børste for å fjerne smuss fra ovnens overflater.

  • Rengjør ovnen regelmessig for å unngå at smuss og fett brenner seg.

Du kan se videoen nedenfor: