Enkelt triks: Tørk klærne på rekordtid med oversett program på vaskemaskinen

25/03/2024 22:45

Henrik R

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Hvis du gjør dette, trenger ikke klærne å henge på tørkestativet i dagevis!

Internettet flommer over av tips, og i 2023 handler en stor del av dem om hvordan man kan spare penger i hverdagen.

Spesielt klesvask og tørking er blant de mest populære emnene, men la det være sagt med en gang: Mange av disse triksene er enten ikke særlig nyttige, ganske vanskelige å utføre, eller i verste fall kan de faktisk gjøre livet dyrere for deg.

I Storbritannia, hvor inflasjonen er enda høyere enn i Danmark, kjøper innbyggerne tørkestativer i store mengder for å spare energi på tørketrommelen. Men som de fleste sannsynligvis vet av bitter erfaring, kan det være en langtrukken prosess å ha klærne hengende på et tørkestativ til de er helt tørre - spesielt hvis man ikke har veldig mye plass og bor i for eksempel en leilighet.

Rengjøringspersonligheten Mrs. Hinch har svimlende 4,6 millioner følgere på sin Instagram-profil, og faktisk er mange av hennes brukere så dedikerte at de har startet egne grupper på sosiale medier der de deler sine egne tips og triks når det dukker opp et problem Hinch ikke akkurat har kommet med et tips til.

I en av disse gruppene på Facebook har en kvinne kjøpt et tørkestativ (antageligvis for første gang i sitt liv) og spør hva "trikset" er for å bruke dem riktig.

Flere brukere slutter seg til spørsmålet, da de etter eget utsagn har prøvd alle tips og triks de har kunnet finne, men fremdeles ikke har vært i stand til å få tørketiden på stativet betydelig ned.

Medlemmene i Facebook-gruppen var ikke sene med å dele sine erfaringer, og det var raskt konsensus om at den beste måten å få klærne til å tørke raskere faktisk starter i vaskemaskinen.

Som en bruker skriver: "Ekstra sentrifugering er alt, det er utrolig hvor mye vann som kommer ut, virkelig merkbart med ting som jeans og hettegensere."

En annen bruker skriver at hun også bruker ekstra sentrifugering, men at det er viktig ikke å overfylle vaskemaskinen når man bruker det avsluttende programmet.

Til slutt anbefaler en annen bruker å utnytte høstens vind som en gratis energikilde. Når det ikke er frost i luften ennå, kan en dag utendørs i vinden, ifølge henne, gjøre underverker for tørketiden.