Er du forkjølet? Her er 5 gode tips

03/11/2023 19:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Husk spesielt nr. 4!

Sesongskifte gir nesten alltid rennende nese, hoste og sår hals.

Men skulle du være så uheldig å bli forkjølelset, ikke bekymre deg - vi har samlet noen gode tips slik at du raskt kan komme deg på toppen igjen .

  1. Søvn

Det er den ultimate medisinen for dårlig helse. Under søvnen kan kroppen konsentrere seg om å reparere og skille ut virus og bakterier mye mer effektivt enn om den er våken og aktiv. Husk å ta pauser, ta en ekstra lur på sofaen og legge deg tidlig.

  1. Mentholatum

Påfør mentholatum på brystet for å lette pusten og lindre smerter i halsen. Duften av mentol, kamfer og eukalyptus åpner luftveiene og gjør pusten lettere.

  1. Ingefær, sitron, honning

Den hellige treenighet mot forkjølelse. De mange antioksidantene gir et løft til immunforsvaret og lindrer samtidig sår hals. Generelt er det bra å innta C-vitaminer fra sitrusfrukter, da C-vitaminer er spesielt effektive mot forkjølelse.

  1. Drikk vann

Kroppen bekjemper infeksjonen og forbrenner mye væske i prosessen. Sørg for å drikke mye væske, både vann og te, for å opprettholde væskebalansen. En næringsrik suppe, for eksempel tomatsuppe, kan også være en god måte å få i seg både væske, fett og protein samtidig.

  1. Damp

Et dampbad kan løsne luftveiene og lindre sår hals. Hell kokende vann i en bolle og tilsett noen dråper eukalyptusolje, dekk til med et håndkle som et lite telt og len deg over bollen i 5-10 minutter mens du sakte puster dypt.