Er du lei av å fjerne ugress? Slik kan du forhindre at den vokser

07/09/2023 20:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hagearbeid kan være en fryd, spesielt når vårsola skinner og det er tid til å stelle alle de vakre plantene. Dessverre dukker det ofte opp uventede gjester i hageoasen - ugress! Det er irriterende og tar tid og krefter å håndtere.

Ugress er planter som dukker opp på steder der vi ikke vil ha det.

Enten det er i plenen vår, i blomsterbedene våre eller mellom flisene, kan ugress virke plagsomt. Nå har en hageekspert delt sin metode for å hindre ugress i å trives uten bruk av sterke kjemikalier.

Det er to hovedkategorier av ugress: ettårige og flerårige. Begge krever ulike tilnærminger for effektiv kontroll. Ettårig ugress spirer fra frø, vokser i løpet av ett år og dør deretter naturlig.

Men de slipper ut en betydelig mengde frø, noe som kan føre til nye ugressproblemer året etter.

Flerårig ugress krever at rotsystemene deres fjernes fullstendig fra jorden, ellers vil de vokse igjen fra eventuelle rotfragmenter som blir igjen i jorden.

Med disse tankene i bakhodet har Henry Bravo, grunnlegger og redaktør av nettstedet SmartGardenHome.com, delt sine metoder for å forhindre at ugresset trives uten bruk av sterke kjemikalier.

Han forklarer: "Jeg bruker fysiske barrierer som membraner laget av resirkulert plast eller vevd ugrasbekjempende stoff."

Dette gjør han som et alternativ til å måtte bruke tid på å fjerne de seige plantene, som ofte krever manuell fjerning eller bruk av mer eller mindre aggressive kjemikalier.

Et annet tips Bravo deler er å plante busker og bartrær med tette rotsystemer som en måte å bekjempe ugress. Disse robuste rotsystemene hindrer effektivt ugress i å trenge inn.

Han deler også en annen nyttig strategi, som er å dekke jorden med et lag mulch hvis det er praktisk mulig.

Dette er fordi dette skygger for jorda og begrenser mengden sollys som når jordoverflaten, noe som gjør det vanskeligere for ugress å trives og fullføre livssyklusen.

Som et alternativ, og til fordel for dine ønskede planter, kan du bruke kompostjord, da den er fri for ugress og gir næring til plantene du ønsker å dyrke.