Er du lei av å fjerne ugress? Slik kan du forhindre at det vokser

11/09/2023 15:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hagearbeid kan være en glede, spesielt når vårsolen skinner og det er tid til å ta vare på alle de vakre plantene. Dessverre vises uventede gjester ofte i hagens oase - ugress! Det er irriterende og krever tid og krefter å håndtere.

Ugress i hagen er planter som dukker opp på steder der vi ikke vil ha dem. Enten det er i plenen, i blomsterbedene våre eller mellom fliser, kan ugress virke irriterende. Nå har en ekspert på hagearbeid delt sin metode for å forhindre at ugress trives uten bruk av sterke kjemikalier.

Ulike typer ugress

Det er to hovedkategorier av ugress: årlig og flerårig. Begge krever forskjellige tilnærminger for effektiv kontroll.

Årlige ugress spirer fra frø, vokser innen ett år, og dør deretter naturlig. Imidlertid avgir de en betydelig mengde frø, noe som kan føre til nye ugressproblemer året etter.

Flerårige ugress krever at rotsystemet deres fjernes helt fra jorden, ellers vil de vokse igjen fra eventuelle rotfragmenter som forblir i jorden.

Eksperttips og triks

Med disse tankene i tankene har Henry Bravo, grunnlegger og redaktør av nettstedet SmartGardenHome.com, delt sine metoder for å forhindre at ugress trives uten bruk av kraftige kjemikalier.

Han forklarer: "Jeg bruker fysiske barrierer som membraner laget av resirkulert plast eller vevd ugressbekjempelse."

Han gjør dette som et alternativ til å måtte bruke tid på å fjerne de tøffe plantene, som ofte krever manuell fjerning eller bruk av mer eller mindre aggressive kjemikalier.

Ugressbekjempelse med solide busker

Et annet tips Bravo deler er å plante busker og bartrær med tette rotsystemer som en måte å kontrollere ugress på. Disse robuste rotsystemene hindrer effektivt ugress i å trenge inn.

Han deler også en annen nyttig strategi, som innebærer å dekke jorden med et lag mulch hvis det er praktisk mulig. Dette skygger jorda og begrenser mengden sollys som når jordoverflaten, noe som gjør det vanskeligere for ugress å trives og fullføre livssyklusen.

Som et alternativ, og til fordel for dine ønskede planter, kan du bruke kompostjord da den er fri for ugress og tilfører næring til plantene du vil vokse.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.