Forside LIVSSTIL Ernæringsfysiolog avslører: Disse 9 matvarene er rike på vitamin C...

Ernæringsfysiolog avslører: Disse 9 matvarene er rike på vitamin C og kan forbedre immunforsvaret

Hvis du vil forbedre immunforsvaret ditt, bør disse 9 matvarene være en del av kostholdet ditt.

Akkurat nå leser andre

I tider med influensa og forkjølelse er det viktig å ha et sterkt immunforsvar. En måte å styrke det på er å innta mer vitamin C. Kosttilskudd kan være en løsning, men heldigvis finnes det også naturlige måter å få det i seg gjennom kostholdet.

Kostholdsekspert Natalie Rizzo avslørte til Today noen av matvarene du bør fokusere på i denne perioden. Hun startet med å forklare viktigheten av vitamin C.

«C-vitamin er en kraftig antioksidant som spiller en viktig rolle i immunforsvaret og i bekjempelsen av betennelse», sier hun, ifølge Lifestyle ao Minuto.

«Det er viktig å få i seg nok vitaminer hele året, men det er spesielt viktig å opprettholde vitamin C-inntaket om vinteren, når luftveisvirus er mer vanlige.»

Rizzo fremhever følgende matvarer som spesielt gode for å styrke immunforsvaret på denne tiden av året:

Les også

Rød paprika

«Rød paprika er også en god kilde til vitamin A, som bidrar til immunforsvaret og øyehelsen, samt vitamin B6. I tillegg skyldes den røde fargen det høye antioksidantinnholdet», sier Rizzo.

Papaya

«Det er et utmerket valg for å styrke immunforsvaret takket være høye nivåer av vitamin C og også vitamin A», sier hun.

Appelsiner

Les også

«Sitrusfrukter som appelsiner er en klassisk kilde til vitamin C. De er en god kilde til kalium og antioksidanter. Appelsiner er i sesong og derfor lett tilgjengelige på dette tidspunktet», står det.

Jordbær

«De er utmerkede kilder til vitamin C. De er også rike på kalium og fiber, som hjelper fordøyelsen og bremser opptaket av sukker i blodet», sier eksperten.

Kiwi

«De er kilder til vitamin E, en annen antioksidant som fungerer sammen med vitamin C for å beskytte mot frie radikaler, samt kalium, som bidrar til å opprettholde et sunt blodtrykk», står det.

Les også

Brokkoli

«Den er næringsrik og kjent for sine høye antioksidant- og krefthemmende egenskaper. Brokkoli er også en utmerket kilde til fiber og vitamin K», sier eksperten.

Rosenkål

«Bør inkluderes i kostholdet for å øke inntaket av vitamin C. De er også rike på vitamin K og antioksidanter som bekjemper betennelse», står det.

Grapefrukt

Les også

«Denne saftige og syrlige frukten er kjent for sitt høye C-vitamininnhold, og er naturlig lav på karbohydrater, men rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter», sier Rizzo.

Tomater

«De er fullpakket med næringsstoffer, inkludert vitamin C. De inneholder også vitamin A, som bidrar til å styrke immunforsvaret og forbedrer hudens helse», avslutter hun.

Ads by MGDK