Få buketten til å vare lenger: Blomsterhandlerens 3 tips

28/01/2024 09:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Visste du for eksempel at du ikke bør ha blomstene stående i nærheten av frukt?

Det er ingenting som vakre friske blomster til å lyse opp et rom i hjemmet ditt.

Men du vil kanskje ikke at de skal vare så lenge du skulle ønske de ville. Enten du er en fan av roser, solsikker eller liljer, har en blomsterhandler avslørt at det er en måte du kan få blomstene dine til å "trives lenger", noe som betyr at du ikke trenger å bruke så mye penger på å erstatte dem.

Blomsterhandler Jane Scott har delt sin ekspertise med Mirror på  noen vanlige spørsmål om hvordan du sørger for at en bukett med blomster og planter "trives lenger enn de garanterte fem dagene med friskhet."

Ernæring for plantene

Selv om det kan være altfor lett å overse plantematen som følger med blomstene dine, er det "veldig viktig for å holde blomstene blomstrende lenger" - så det bør brukes.

Jane sa: "Det er vanlig for folk å overse viktigheten av plantefôr eller bare legge pakken til side og glemme å mate buketten sin"

"Det kan virkelig bidra til å forlenge levetiden utover de fem dagene."

Og hvis blomster ikke kommer med plantefôr, er en "enkel metode" å legge til en liten mengde sukker til vannet hver dag for å hjelpe til med å "nærme blomstene" for å sikre at de varer så lenge som mulig. De fleste husholdninger vil allerede ha sukker i skapene uansett.

Hold dem langt borte fra frukt

Du bør også gjøre en innsats for å lese instruksjonene som følger med blomstene og prøve å følge dem så nært som mulig. Når du trimmer blomster, bør du sikte på en 45-graders vinkel, da dette vil tillate et større overflateareal, noe som betyr økt hydrering, som er "nøkkelen" til lang levetid.

Jane sa også at det er best å holde friske blomster borte fra frukt, og forklarte: "Frukt som bananer, epler og pærer frigjør etylengass, noe som stimulerer modning."

"Med andre ord kan denne gassen føre til at ting går nedoverbakke i rask hastighet, inkludert blomster og planter."

Her må de IKKE stå

I tillegg bør vannet skiftes regelmessig hvis du vil holde blomstene så friske som mulig. Hun sa: "Hvis du ikke endrer vannet regelmessig, kan det føre til at bakterier samler seg i vasen, noe som kan føre til at blomstene visner raskere."

"Det anbefales absolutt å bytte det ofte for å nyte blomstene lenger."

Til tross for hva du kanskje tror, vil det å plassere blomster ut av direkte sollys også sikre at de varer lenger. Jane sa: "Blomster bør holdes borte fra direkte sollys, så det er ofte verdt å unngå å plassere buketter på vinduskarmer."

"Med planter bør du sjekke etiketten, da hver art vil ha spesifikke retningslinjer for hvor du er best å plassere dem."