Få det gjort: Så ofte skal du bytte dynetrekk

16/01/2023

Emma Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De færreste skifter dekslene på dynen ofte nok. Mange vet ikke engang hvor ofte det skal skiftes.

De aller fleste er kjent med det faktum at vi lett tilbringer en tredjedel av våre liv i sengen.

Men ikke alle tror at det er nok, og de fleste kjenner følelsen av at du kan tilbringe en ekstra time på øyet når du våkner om morgenen.

Det er veldig fint å ligge under en varm dyne i en myk seng. Det er nettopp derfor ikke alle synes det er lett å komme seg ut av sengen om morgenen.

Men kanskje dette ville være annerledes hvis folk var klar over at sengetøy og madrass faktisk er fylt med bakterier og andre motbydelige ting.

Noe av det som gjør at mange sover natt etter natt i en seng som er full av bakterier, er at de rett og slett ikke vasker og skifter dynetrekk ofte nok.

Faktisk har mange mennesker ikke noe problem med å sove med samme laken på sengen i flere uker eller til og med opptil en måned uten å bytte dekslene på dynen.

Det skriver The Mirror.

Britiske medier skriver også at eksperter på området har forklart at det slett ikke er ofte nok. På den annen side er det svært viktig at du sørger for å bytte dynetrekk minst en gang i uken.

Til tross for at det er spesielt dynetrekket som er viktig å bytte, er det ikke det eneste. Det er også viktig at du bytter putevar, og derfor anbefales det at du sørger for å gjøre dette samtidig.

Mirror skriver at på putevaret ditt kan flere bakterier ende opp med å samle seg på bare syv netter enn du finner i et toalettsete. Heldigvis er dette bakterier som i stor grad er ufarlige, da de ofte består av hudceller, svette og spytt.

"Det er ingen hemmelighet at bakterier bor overalt i hjemmene våre, en det er mange skjulte steder som vi kanskje ikke tenker på når vi rengjør," sa Nic Shacklock, en ekspert på feltet, til Mirror.

"Steder som putevar og gardiner kan se friske og rene ut, men de kan skjule en rekke ekle bakterier som kan forårsake allergier, ubehagelig lukt og hudproblemer."

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.