Få maten til å vare lenger: Her er 7 tips for å forlenge levetiden

30/01/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spesielt denne resirkulerte gjenstanden kan utgjøre en stor forskjell i kjøleskapet ditt.

Handler du i store kvanta eller bor i en liten husholdning, kjenner du sikkert utfordringen med å bruke opp ferskvarer, kjøtt og meieriprodukter før de blir dårlige.

Dette gjør de også på The Wellnest, hvor de har publisert en artikkel med noen av deres beste råd for riktig matoppbevaring, kjøleskapsorganisering etc.

Med et økende fokus på å kjøpe ubehandlet og plantebasert mat, her er noen av de beste tipsene fra mateksperter for å forlenge holdbarheten til matvarene dine.

  • First In, First Out ("FIFO")-prinsippet: Stephanie Michalak White, kulinarisk instruktør, forklarer at FIFO-prinsippet hjelper til med å rotere matvarer riktig og dermed redusere matsvinn. Når du legger til nye ting i kjøleskapet, plasser dem på baksiden og flytt eldre gjenstander foran.

  • Hold det inspirerende: Blogger Kristen Hong foreslår å lage en «utstilling» av de ferske ingrediensene dine i kjøleskapet slik at de er i øyehøyde og inspirerer til bruk. Dette kan øke lysten til å bruke dem.

  • Hold ingrediensene i ett stykke: Lauren Grant-Vose fra Zestful Kitchen anbefaler å holde ingrediensene hele så lenge som mulig. Vent for eksempel med å hakke kål eller kutte grønnsaker som brokkoli og blomkål til du trenger dem.

  • Vurder oppbevaringsmetoder: Det er viktig å vite når råvarer skal oppbevares kjølig og tørt, og når de skal stå i kjøleskap. Tomater bør for eksempel oppbevares i romtemperatur, mens sopp bør oppbevares i kjøleskapet.

  • Organiser og merk maten din: Resirkuler glassbeholdere i stedet for å kaste dem og merk dem med datoer for å holde styr på ferskheten. Glassbeholdere er gode til bær, grønnsaker (i vann) og salater.

  • Skill etylensensitive og etylenrike produkter: Visse produkter som epler og bananer produserer etylen, som kan fremskynde modningen av andre produkter. Oppbevar dem separat for å unngå dette.

  • Bruk papirhåndklær kreativt: Grant-Vose anbefaler å bruke papirhåndklær i beholdere for å absorbere ekstra fuktighet og forlenge holdbarheten til produkter som bær og bladgrønt.