Få nordmenn vet det: Samleie løser overraskende nok et problem som mange har

02/10/2023 13:30

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Bare noen få nordmenn vet.

Glem å telle sauer når du ligger våken om natten.

En ny bølge av oppmerksomhet feier over internett når folk begynner å innse at sex kan være nøkkelen til en god natts søvn. Og det er ikke bare en myte; Dette er vitenskapelig bevist.

"Under lidenskapelig samleie frigjør kroppen din oksytocin, et hormon som hjelper deg med å slappe av, noe som igjen kan gjøre deg søvnig og hjelpe deg med å sovne bedre, spesielt etter å ha opplevd en eller to orgasmer," sa Aruj Javid, gruppefarmasøyt ved LOOKFANTASTIC i en uttalelse.

Men det er ikke bare den fysiske handlingen som teller:

"Klemmer, forspill, kyss, kos eller til og med en fin massasje fra partneren din før sengetid kan også bidra til å frigjøre følelsesmessige kjærlighetshormoner og hjelpe med ditt generelle velvære," legger Javid til.

Men hva om en partner ikke er tilgjengelig, eller hvis stress og hverdagslige utfordringer gjør det vanskelig å nå klimaks, er det ikke noe problem.

Det er her selvtilfredsstillelse kommer inn i bildet.

Onanert før sengetid for å nå en orgasme kan hjelpe kroppen din til å frigjøre hormonene som trengs for søvn. Det er en fin måte å maksimere sovetiden på, og det er også en garantert måte å sikre at jobben blir gjort ordentlig.

Så neste gang du ligger våken og stirrer opp i taket, kan løsningen være innen fingertuppene – bokstavelig talt.