Få opp treningslysten: 5 mentale triks som fungerer

24/04/2024 17:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Motivasjonen starter alltid i toppetasjen – se hvordan du vinner over sofaen med noen veldig enkle triks.

De fleste av oss får jevnlig besøk av en liten djevel som sier ting som: «du er for trøtt til å trene», eller «gjør det i morgen».

Hvis du vil overdøve den lille stemmen, er det viktig å ha noen mentale reaksjoner på plass. Noen strategier som øker lysten til å trene.

Her har vi samlet 5 kraftige motivasjonstips som starter med måten vi tenker på trening.

Tenk smått

Trening kan lett vokse til noe uhåndterlig, og da gir vi opp før vi kommer i gang. Hvis du ikke klarer 30 minutter i treningsstudioet, ta et kvarter.

Tren 10 min. på stuegulvet, eller løp 2 km. Det er nok til å få pulsen opp og musklene i gang, og det er langt bedre enn å gjøre ingenting.

Finn en mantra

«Du angrer aldri på en treningsøkt», «kroppen din kan gjøre mer enn du tror», eller «jeg kan, jeg vil». Finn en sterk setning som motiverer deg til å få det gjort, eller at du kan synge når tanker må avledes på de siste milene eller repetisjonene.

Slutt å sammenligne 

Det er bra å ha et mål med treningen, men det bør være basert på deg og din nåværende form. Det kan fort bli demotiverende hvis du måler deg mot andre, eller mot ditt yngre selv for den saks skyld.

Vær stolt av selv små fremskritt i stedet for å la deg bli slått ut av det faktum at vennene dine eller de på Instagram er tynnere eller sterkere

Fokus på helse fremfor utseende

Vekt og utseende tar fort mye plass når vi trener. Men for noen virker det bedre å fokusere på helse. For selv om vekten står stille, er det uendelige motivasjoner for å være aktiv.

Skarpere hjerne, mindre risiko for hjerte- og karsykdommer og kreft, bedre mental helse, sterkere muskler, bein og ledd er bare noen av gevinstene som ikke kan sees med det blotte øye.

Tenk utfordringer

Noen ganger er det fint å ha et enkelt og fast rammeverk. En treningsutfordring kan være 1000 ting som spenner fra 100 armhevinger på 10 dager til å løpe 1 km hver dag i en måned eller gjøre en ny knebøyvariant hver dag i ferien.

Det fungerer spesielt bra hvis du får tilfredsstillelsen av å krysse av ting fra lister og er litt av et konkurransemenneske.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.