Familien spiste et par pølser: fikk sjokk da regningen kom

18/11/2023 11:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En familie følte seg godt og ærlig snydt når de måtte spise i nærheten av en stor turistattraksjon. Et par pølser viste seg å være langt dyrere enn de hadde forventet.

Trenger du et raskt måltid går det sjelden galt ved å kjøpe en pølse. Smaken er nesten alltid den samme, og prisen er som regel bunn. 

Prisen var nok en av grunnene til at en familie på fire valgte å spise pølser til lunsj, men det skulle de aldri ha gjort. De fikk en regning der de lett kunne ha spist et deilig måltid på en fin restaurant.

Familien, som besto av far, mor og to barn, valgte å bestille tre pølser, en skinke- og ostesmørbrød og kjøpte i tillegg fire bokser brus, da de måtte ha en matbit i nærheten av Vatikanet i Roma.

En slik runde ville maks kostet 300 kroner i de fleste pølsevogner i Norge, men regningen familien fikk var over fire ganger så dyr.

Totalt kom regningen på €119, som med dagens kurs tilsvarer 1400 NOK. Så 1400kr for tre pølser, en liten sandwich og fire bokser brus.

Kvelden før fikk vi et fullt måltid for den summen.

Det var imidlertid ikke bare prisen på mat og drikke som sjokkerte familiemannen, men også en serviceavgift på nesten €20 for det lette måltidet.

22 € for hver pølse. Nesten €20 i serviceavgift. Det er vanskelig å forestille seg at vi i går spiste på en restaurant bak Pantheon, hvor vi brukte like mye, men for et helt måltid», sier den italienske faren Leo Recchia, ifølge det britiske mediet The Sun.

Restaurantsjefen har forsvart prisene med at de står på menyen og at det er dyrt om man vil spise i nærheten av Vatikanet.

Det er ikke første gang turister har blitt sjokkert over absurde priser i den italienske metropolen Roma. Tidligere har to japanske turister fått en regning på 3.284 kroner etter et måltid der de hadde bestilt to retter spaghetti og fisk.

Har du opplevd å få en helt absurd regning etter et måltid?

Foto: Facebook