Flere biler tok fyr: Nå tilbakekaller Ford mer enn 630 000 biler

28/11/2022 07:35

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det amerikanske bilmerket Ford tilbakekaller mer enn 630.000 biler på grunn av flere hendelser der biler plutselig har tatt fyr.

Det siste året har flere bilmerker måttet tilbakekalle biler i hopetall fordi det har oppstått feil. Og nå er det igjen en bilprodusent som har måttet tilbakekalle en stor mengde biler.

Denne gangen har den amerikanske bilprodusenten Ford måttet tilbakekalle ikke mindre enn 634.000 biler på verdensbasis.

Ford sa i en uttalelse at den primære andelen tilbakekalte biler er i USA. Nærmere bestemt blir 520.000 biler tilbakekalt i USA.

Grunnen til at de nå tilbakekalles er at det er fare for sprekker i drivstoffledninger som kan føre til at drivstoffvæske strømmer på varme overflater.

I verste fall kan dette resultere i en brann som starter under panseret på bilen.

Ifølge CNN har dette allerede skjedd flere ganger, da Ford er klar over 20 hendelser der biler plutselig har tatt fyr.

Den amerikanske bilprodusenten opplyser også at det hovedsakelig er Escape-modeller fra 2022 og Bronco Sport-modeller fra 2021 som er berørt av dette problemet. Dette skyldes det faktum at de er utstyrt med en tre-sylindret 1, 5 liters motor med turbo.

Ford anbefaler at du kontakter din lokale Ford-forhandler så snart som mulig hvis du har en modell som er gjenstand for tilbakekallingen.

For å sikre at det ikke er vanskelig for kundene som må sende bilen til verkstedet, tilbyr Ford å håndtere både henting, levering og reparasjon gratis.

Til tross for brannfaren fraråder ikke Ford sine kunder å kjøre bilene, da det anslås at bare rundt 1 prosent av de solgte modellene har problemer med drivstoffledninger.

En stor andel av bilene som ble tilbakekalt denne gangen ble også tilbakekalt i mars i år. Selv da ble de tilbakekalt da det var fare for at de kunne ta fyr.