Flere par bruker «bakinngangen» – og det fører til problemer

08/03/2023

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det har blitt mer populært for par å bruke "bakinngangen" når man koser seg på laknene. Og det fører til problemer.

Det har vært en økning i antall kvinner i Storbritannia som lider av ulike helseproblemer og skader fordi de lar partneren bruke "bakinngangen", som har blitt mer populær.

Dette er ordene til britiske leger, ifølge Daily Star.

To leger har forklart at det er mange leger som ikke er villige til å snakke om risikoen forbundet med å bruke bakinngangen, noe som fører til at kvinner blir skadet.

Konsekvenser oppført i British Medical Journal inkluderer inkontinens og seksuelt overførbare sykdommer, samt kroppsskader, smerte og blødning.

Men to leger, Tabitha Gana og Lesley Hunt, hevder at leger som synes det er pinlig å snakke om dette, faktisk bare gjør problemene enda verre enn de allerede er.

Om bruken av bakinngangen skriver de to legene at det «anses som en risikofylt seksuell atferd på grunn av tilknytningen til alkohol, narkotika og flere sexpartnere».

I tillegg skriver de to legene også at "innen populærkulturen har den flyttet fra pornografiens verden til mainstream", som inkluderer den Phoebe-Waller Bridge-skrevne serien Fleabag eller komediedramaet Sex and the City.

Magasinet forteller at slike TV-serier og filmer har bidratt til at flere ser på det å bruke bakinngangen som noe «spennende og vågalt».

Rapporten sier også at kvinner som deltar i denne typen seksuell aktivitet, har større risiko enn menn, da de har økt risiko for inkontinens og skade.

"Kvinner har en høyere risiko for inkontinens enn menn på grunn av deres forskjellige anatomi og effekten av hormoner, graviditet og fødsel på bekkenbunnen," sa det.

"Smerten og blødningen som kvinner rapporterer etter, er tegn på traumer, og risikoen kan øke hvis de blir tvunget."

Legene legger også til at mange leger er mindre tilbøyelige til å snakke om dette temaet, og at de som et resultat «svikter en generasjon unge kvinner».

Professor i seksuell helse Claudia Estcourt oppfordrer leger til å snakke mer åpent om denne typen seksuell aktivitet, og sier BASHH-organisasjonen "oppfordrer forsiktige og ikke-dømmende problemer knyttet til kvinner med symptomer."

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.