Flott triks: Slik holder du tulipanene friske

19/07/2023 12:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tulipaner er vakre - spesielt når de er friske og fine.

Det er flott å ha blomster i hjemmet - og tulipaner er en favoritt for mange. De vakre blomstene kommer i alle slags vakre farger - og de pynter så fint.

Men de fleste som har hatt en bukett tulipaner stående, vet også at de lett vil henge og se slappe ut.

Men det er gode råd mot det - og du får dem her.

En blomsterselger fra Londons Columbia Road Market har delt et smart - og ikke minst ekstremt enkelt triks for hvordan du sørger for at tulipanene dine ikke henger seg.

Det skriver Good Housekeeping.

Når du har fylt vasen med vann, legger du bare en mynt i den før du setter inn tulipanene. Mynten vil hjelpe tulipanene dine til å holde seg friskere lenger.

Det høres rart ut - men det er en forklaring på det. I en mynt er det kobber, som er en svært viktig del av plantens næringsstoff - derfor bidrar det til å holde blomstene friske.

Noen gode regler å huske

Et annet godt - og også enkelt triks - er å kutte av litt av blomsten.

Hvis du har hatt tulipaner stående i en vase i noen dager, og så begynner de å kollapse litt, så kan du gjøre følgende:

Ta tulipanene ut av vasen og kutt av stammen litt. Det trenger ikke å være mer enn en halv centimeter - og du må kutte dem skråt.

Fyll deretter vasen igjen med friskt kaldt vann - og like etter vil du se at tulipanene dine har fått nytt liv.

I tillegg er det også lurt å bare legge tulipanene i 3-5 centimeter vann - for hvis de er for dype, strekker de seg og blir dermed "skranglete" å se på.

I tillegg setter du tulipanene kjølige om natten og fyller dermed på med kaldt vann om morgenen. Da bryter de ikke ut for fort - dette skjer hvis de plasseres varme eller i direkte sollys.