Mens airfryeren har blitt et populært og nesten uunnværlig apparat i mange danske kjøkken, er det visse matvarer som eksperter fra forbrukermagasinet 'Hvilken?' fraråder matlaging i denne moderne maskinen.
Selv om airfryeren er kjent for sin allsidighet og at den er enkel å bruke, viser det seg at noen matvarer ikke bare forårsaker rot, men kan utgjøre en reell sikkerhetsrisiko hvis de tilberedes i en airfryeren.
Det skriver The Mirror.
Blant annet anbefaler eksperter deg å ikke lage fersk ost i airfryer. Selv om frosne osteprodukter som panerte ostebiter eller mozzarellabarer kan tilberedes trygt, har fersk ost en lav smeltetemperatur som øker risikoen for brenning.
På samme måte bør en hel kylling ikke tilberedes i airfryer med mindre man eier en uvanlig stor modell. Airfryeren krever tilstrekkelig plass til sirkulasjon av varm luft, og en hel kylling kan blokkere dette, noe som resulterer i en kylling som brennes på utsiden og rå inni. Eksperter anbefaler å tilberede kylling i mindre biter for å oppnå et jevnt resultat.
Toast er en annen overraskende mat som ikke egner seg til airfryer. Selv om det er teknisk mulig å lage toast i airfryeren, vil resultatet ofte være skuffende sammenlignet med en tradisjonell brødrister eller grill. I tillegg kan brødsmuler samle seg i bunnen av frityrkokeren, som du ikke vil ha.
Pasta, pastasaus og ris er også dårlige kandidater til airfryer. Disse matvarene krever vann for riktig matlaging, en funksjon som airfryer ikke tilbyr. Forbrukermagasinet 'Hvilken?' anbefaler i stedet å bruke mikrobølgeovn eller tradisjonelle metoder som matlaging på komfyren.
Nå nærmer vi oss veis ende, men du bør også tenke deg om to ganger før du prøver å lage popcorn eller lage ferske grønnsaker som salat, grønnkål og spinat i airfryeren. Disse matvarene oppnår ikke ønsket tekstur.
Mens airfryeren tilbyr bekvemmelighet og er en enklere tilnærming til matlaging, er det viktig å gjenkjenne begrensningene og unngå visse matvarer for å oppnå de beste kulinariske resultatene.