For mange gjør samme feil: Ekspert nevner den «eneste» gangen du bør vaske håret

04/02/2024 07:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Det er bare én gang du bør vaske håret, ifølge en ekspert.

I jakten på det perfekte håret, har mange av oss en tendens til å vaske lokkene våre oftere enn nødvendig.

Men ifølge eksperter som Saul Meskin fra Foxy Locks og den anerkjente frisøren Jon Hala, kan for mye hårvask faktisk gjøre mer skade enn godt.

Det skriver The Mirror.

Saul Meskin påpeker at for mye hårvask kan strippe håret for dets naturlige oljer, slik at det blir tørt og livløst.

Jon Hala legger til at hårvask kun bør gjøres når det er absolutt nødvendig, noe som kan vurderes ved å kjenne på håret. Hvis det føles mykt, er det sannsynligvis ikke på tide å få det vasket.

Simone Thomas fra Simone Thomas Wellness anbefaler å «trene» håret for å takle sjeldnere vask. Hun foreslår å starte med å vaske annenhver dag, og gradvis sikte på to til tre ganger i uken.

Du tenker sikkert at det ikke vil fungere fordi håret ditt blir fet, men her kan tørrsjampo være en livredder. Den absorberer overflødig olje og tilfører volum, og holder håret friskere lenger.

Når det gjelder valg av hårpleieprodukter, understreker eksperter viktigheten av å være oppmerksom på ingrediensene.

Ingredienser som argan, jojoba, avokado og solsikkefrøolje kan forbedre glansen, mens panthenol og sheasmør bidrar til å beholde fuktighet og bekjempe krusete hår.

Eksperter advarer også mot bruk av sterke sulfater, ikke-fordampende silikoner og parabener, som kan irritere og tørke ut hodebunnen.

Den siste anbefalingen er å finne en balanse i hårvaskrutinen som passer håret ditt og holde fast ved det – fordi en sunn hodebunn er nøkkelen til sunnere hår.