Forbedre privatøkonomien din med enkle grep

08/10/2020 12:45

dagens.no

Livsstil
Det er heldigvis mye man kan gjøre for å få styr på privatøkonomien sin med forholdsvis enkle grep. Det trenger ikke å være så komplisert. Her kan du lese mer om hvordan du kan få orden på økonomien din og få mer ut av pengene dine.

Sponset innhold

Går du i minus hver måned?

Mange av oss opplever at lønnen ikke strekker til og at vi går i minus hver måned. Det er ikke så oppløftende når man gjerne vil spare til både det ene og det andre, men hvor blir det egentlig av pengene? Teoretisk sett så har du kanskje en lønn som burde strekke ganske langt, og derfor kan man fort bli veldig lite motivert når man allikevel ikke har noe til overs når man blar over til neste kalendermåned. 

Lek detektiv 

Det finnes det helt sikkert en grunn til, og den eneste måten å finne den på, er faktisk ved å leke litt detektiv. Du har sikkert hørt mange ganger at du skal gå gjennom kontoen din og sette opp et realistisk budsjett, men det er faktisk det du skal gjøre. På den måten får du nemlig oppklart mysteriet omkring hvor det blir av pengene dine. Det er nemlig mange som har tillagt seg nesten umerkelige vaner som koster mer enn man skulle tro. Visste du for eksempel at en kopp ta-med-kaffe hver dag på vei til jobb, fort kan koste over 1000 kr om måneden? Det er helt sant. De fleste er ikke uenige i at det finnes smartere måter å bruke de 1000 kr på. Finn ut hvor du kan spare og ta grep, så får du mer penger til overs. 

En av de smarte måtene man kan bruke dem på er sparing. Det er faktisk utrolig lurt å ha en ekstra konto med penger man kan bruke i nødstilfeller, eller hvis det dukker opp noe som man har veldig lyst til å kjøpe. Sparing gir en trygghet som er veldig deilig å ha i forbindelse med økonomi, fordi du ikke blir like stresset hvis det er tomt på kontoen den siste dagen i måneden. En buffer kan være uvurderlig hvis det kommer en uforutsett utgift. 

Få en ekstra inntekt

En annen smart måte å få styr på økonomien på, er rett og slett å tjene litt ekstra penger. Dette er heldigvis blitt lettere med internett. Finn smarte måter du kan tjene penger på å jobbe hjemmefra og spe på privatøkonomien litt. Selv om det bare er en tusenlapp eller to ekstra hver måned, så er det faktisk det som skal til for å spare penger og kanskje også unne deg de kvalitetskjøpene som du drømmer om. Pengene du sparer, kan du med fordel også bruke på investering, så gir du pengene dine en mulighet for å vokse. 

Det er altså flere ting du kan gjøre for å forbedre privatøkonomien. Her har du forhåpentlig fått noen gode råd til hvordan du skal gå frem, så du får mer penger til overs når det kommer en ny måned.