Forskere kommer med en overraskende avsløring: Det er derfor kvinner bør sove mer enn menn

15/10/2023 05:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en helt spesiell grunn til at kvinner bør sove mer enn menn.

I en verden hvor søvn ofte er lavt prioritert, presenterer en ny studie fra Loughborough University i England en bemerkelsesverdig påstand: kvinner trenger mer søvn enn menn fordi hjernen deres jobber mer intensivt.

Professor Jim Horne sier til Metro, "For kvinner er mangel på søvn sterkt knyttet til høye nivåer av psykisk stress og økte følelser av fiendtlighet, depresjon og sinne."

Studien indikerer at kvinners hjerner er koblet annerledes enn menns og er mer komplekse. Som et resultat trenger kvinner ekstra tid til å gjenopprette og reparere hjernen gjennom søvn.

Jim Horne forklarer: "Jo mer av hjernen du bruker i løpet av dagen, jo mer må den komme seg, og det er grunnen til at kvinner trenger mer søvn."

Mens mangel på søvn kan ha negative konsekvenser for alle, viser en studie fra Duke University at kvinner som rapporterer dårlig søvn opplever høyere psykisk stress sammenlignet med menn.

Dette øker risikoen for hjertesykdom, diabetes type 2, depresjon og humørsvingninger.

Dr. Nagamalar Raju, en indremedisiner og søvnspesialist, påpeker at hormoner sannsynligvis spiller en rolle i usunn søvn hos kvinner.

Men det er fortsatt uklart hvorfor dette fører til mer alvorlige helsekonsekvenser for kvinner sammenlignet med menn.

Så neste gang du hører en kvinne klage over tretthet, vil du kanskje vurdere at hjernen hennes faktisk trenger den ekstra hvilen. Det er ikke bare en unnskyldning; den er basert på vitenskapelig forskning.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?