Forskere med vill toalettoppfinnelse: Nå kan du kaste toalettbørsten

16/09/2023 23:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Toalettbørster blir plutselig overflødig.

Du bruker det hver dag, og du ofrer sannsynligvis neppe all verden av tankeaktivitet for å vurdere om det kan gjøres bedre. Det fungerer jo som det skal.

Alt har ikke skjedd med utviklingen av toaletter siden de ble introdusert i den innendørs porselensformen vi kjenner i dag.

Ja, flytende varianter og innebygde sisterner er lagt til, for ikke å snakke om liten og stor skyldfølelse, men det forskes fortsatt på om du kan gjøre toalettene enda bedre og mer praktiske.

Og nå kan forskere fra Huazhong University of Science and Technology i Wuhan ha kommet opp med en oppfinnelse som kan forandre toalettene våre for alltid.

Det høres kanskje ikke ut som om det er en helt nyskapende oppfinnelse, men likevel har den ultraglatte toalettskålen som forskerne har kommet opp med, potensialet til å skape en mindre revolusjon innen hygiene.

Nesten ingenting kan holde til det

Designet er ganske enkelt at overflaten av bassenget er så glatt at det er nesten ingenting som kan feste seg til innsiden av bassenget.

Ved første øyekast høres det ut som det vil gjøre toalettrengjøring mye enklere, men prøv deretter å forestille deg alt vannet du kan spare hvis du ikke måtte spyle hver gang du besøkte det lille huset - eller om du i det minste kunne klare deg med mye mindre mengder.

Siden toalettskålen til og med er 3D-printet, vil masseproduksjonen bli betydelig billigere og mer miljøvennlig enn om det skulle bli endringer i toalettfabrikkenes oppsett.

Demonstrasjoner viser at nesten ingen stoffer kan feste seg til dette nye materialet. Imponerende nok beholder bollen sin glatte natur selv etter flere bruksområder og eksponering for slipende materialer som sandpapir.

Se det i videoen:

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.