Forskerne har funnet svaret: Dette antallet kopper kaffe per dag er sunt

07/01/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvor mange kopper drikker du i løpet av en dag?

Kaffe er en godt beskrevet varm drikke som nytes over hele verden. Mange foretrekker denne oppkvikkende drinken for å holde dem våkne og takle den lange arbeidstiden.

Nyere forskning tyder imidlertid på at kaffens fordeler kan strekke seg enda lenger.

Ifølge en rapport fra Express, gjennomførte en gruppe akademikere og kostholdseksperter en omfattende studie i fjor. Resultatene tyder på at kaffe faktisk kan forlenge levetiden.

Drikk kaffe og lev lenger

En studie, publisert i tidsskriftet Food and Chemical Toxicology i 2022, påpeker at tre daglige kopper kaffe kan forhindre tap av seks prosent av de gjenværende friske årene i ens liv.

Dette ble etablert gjennom en metaanalyse av eksisterende forskning som undersøkte sammenhengen mellom kaffeforbruk og dødelighet av alle årsaker.

Ifølge studien kan til og med én daglig kopp kaffe gjenopprette 3,35 prosent av tapte år.

Andre studier støtter

En annen studie bekrefter disse funnene. Forskerne konkluderer:

"Å oppmuntre folk til å unngå kaffe kan være skadelig for den generelle helsen, gitt de betydelige potensielle fordelene som kaffeforbruk har for voksne med dødelighet av alle årsaker."

Ytterligere støtte for denne konklusjonen kommer fra en egen studie fra Institute of Scientific Information on Coffee (ISIC).

585 kostholdseksperter fra 26 europeiske land som har direkte kontakt med pasienter deltok i denne studien. Resultatene viste at flertallet mener at "moderat" kaffeforbruk har "klare" helsefordeler.