Forskning avslører: Å drikke vin om kvelden kan hjelpe deg å gå ned i vekt

04/11/2023 23:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ingen tvil om at et glass vin til maten eller i hyggelig selskap er fantastisk.

I tillegg har du garantert hørt at et glass vin fra tid til annen er bra for helsen, noe flere leger og forskere bekrefter. Men skjønte du at du øker sjansene for å gå ned i vekt hvis du drikker vin?

I forbindelse med studier har forskerteam funnet at personer som regelmessig drikker en viss mengde vin har redusert risiko for overvekt med hele 70 prosent.

Forskere ved Ben Gurion University i Israel fikk 224 personer med type 2-diabetes til å spise samme diett i to år, men drikke annerledes under middagen. Noen drakk mineralvann, mens resten drakk 1,5 dl. tørr vin.

Studien pågikk i to år, hvoretter forskerne analyserte resultatene. Her fant de ut at de som hadde drukket vin til middagen hadde bedre helse enn de som alltid drakk vann.

Vindrikkerne hadde forbedret kolesterolnivået siden forsøket startet, og de hadde også redusert risikoen for høyt blodtrykk og abdominal fedme.

Forskere fra anerkjente Washington State University og Harvard Medical School støttet senere studien da de også undersøkte effekten.

I forbindelse med en stor studie mellom de to universitetene fant forskerne at den perfekte mengden vin for å fremme vekttap er to glass om kvelden. Med andre ord: drikk med måte. Det skriver Daily Mail.

Forskerne konkluderte også med at spesielt rødvin er bra for vekttap fordi den er rik på resveratrol. Ifølge studien omdanner resveratrol mer eller mindre vårt hvite fett til fedmehemmende brunt fett, som kroppen har mye lettere for å bryte ned.

Denne fantastiske antioksidanten bidrar også til å redusere sultfølelsen, som igjen må bety mindre matinntak.

Et glass vin på kvelden kan med andre ord i fremtiden hindre oss i å spise nattmat.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.