Frisør deler avgjørende trinn vi glemmer før balsam - som ødelegger produktet

15/11/2022 11:36

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Slik bruker du produktene for å få et fint og sunt hår.

Når det kommer til hårvask vil mange ha sine egne rutiner og måte å gjøre ting på - noen går en eller to dager mellom vaskene, mens andre kan gå opptil en uke, og stole på tørrsjampo for å få dem gjennom en dårlig hårdag. 

Men det ser ut til at det er en stor feil mange av oss har gjort når de rengjør låsene våre i dusjen eller badekaret - og det har alt å gjøre med et avgjørende trinn vi går glipp av før vi bruker balsam.

Heldigvis har frisør Ricky Walters, som eier SALON64 i London, delt sine beste tips for å sikre at håret ditt forblir så sunt som mulig. 

Ricky, som ofte jobber med kjente ansikter som Nicola Roberts og Laura Whitmore, hevder at du ikke bare bør skylle av sjampoen og umiddelbart strekke deg rett etter balsamen. 

Ifølge eksperten bør balsamen ikke påføres rett i bløtvått hår, siden det borkaster produktet, og etterlater deg ikke mer enn en “vannaktig rest”. 

I stedet må du bruke noen minutter på å tørke håret med håndkle før du bruker balsam.

Ricky forklarer: “Det er ikke noe verre enn å sprute ut balsam av topp kvalitet for deretter å påføre i bløtvått hår rett etter vask. 

“De avanserte, tykkere, luksuriøse balsamene på markedet bør påføres håndkletørt hår. 

“Langt hår kan inneholde en enorm mengde vann som deretter fortynner den vakre balsamen, og etterlater deg ikke annet enn en vannaktig rest.” 

Han anbefaler å sjamponere håret to ganger og når du har skylt dette ut, tørk håret med håndkle i to minutter.

Etter dette kan du påføre balsamen i håret, pass på å ikke ha det på røttene, da dette kan føre til at det blir “tungt og fett” etter vask. 

“Bruk kun balsam gjennom lengdene og endene av håret ditt for best resultat og langvarig glam,” legger han til. 

La balsamen virke i ytterligere to minutter før du skyller den ut, og så er du i gang. 

Og hvis du lurer på hva slags balsam som er best å bruke på tørt hår, anbefaler Ricky å velge en som er tykk og kremet for å tilføre maksimal fuktighet til tuppene dine, som SALON64’s egen Viva La Moisture-serie, men du kan velge hvilket som helst hårpleiemerke du foretrekker.