Gartner avslører: Den største feilen folk gjør når de forbereder hortensia for vinteren og året etter

24/10/2023 06:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hortensia er en vakker bukett av farger og ser bra ut i hagen om sommeren og utover høsten. Og til høsten må hageeierne forberede dem på året som kommer – men det er én feil de må unngå, ifølge gartneren.

Når dagslyset begynner å avta tidlig, er det på tide å forberede hortensiabusken for vinteren.

Hageekspert Jessica Walliser, en anerkjent gartner og forfatter av syv hagebøker, har delt noen nyttige råd med Savvy Gardening om en oppgave som "aldri" bør gjøres om høsten for å sikre at hortensiabusken fortsetter å blomstre vakkert.

Hun uttalte at uansett hvilken type hortensia du dyrker, er det "ikke nødvendig å gjøre noen beskjæring om høsten, uavhengig av variasjonen av hortensia."

Slik bør du beskjære dem Hortensia kan deles inn i to kategorier: de som blomstrer på gammelt tre og de som blomstrer på nytt tre.

For de som blomstrer på gammelt treverk, er den beste tiden for beskjæring sommeren, mens de som blomstrer på nytt treverk kun bør beskjæres om våren.

Eksperten advarer om at «høstbeskjæring kan fjerne blomsterknopper til neste år», avhengig av hvilken type hortensia du har. Dessuten kan beskjæring på feil tidspunkt føre til "færre blomster eller til og med ingen blomster i det hele tatt neste år."

Det er veldig vanlig at gartnere prøver å fjerne områder av planten som de tror er døde stengler om høsten, men denne praksisen kan resultere i en plante som er "mer mottakelig for vinterskader og produserer færre blomster året etter."

Jessica la til: "Du risikerer til og med å beskjære neste års sovende blomsterknopper. Kort sagt, unngå å beskjære hortensiaer om høsten."

Alternativt kan du gjøre dette

I stedet for å beskjære dem, kan du imidlertid med fordel fjerne visne blomster gjennom en prosess som kalles «napping». Nipping betyr å fjerne visne eller døde blomster fra planter for å opprettholde attraktiviteten og fremme flere oppblomstringer.

"På grunn av årstiden vil fjerning av visne hortensiablomster ikke påvirke kvaliteten eller størrelsen på blomstene i den kommende vekstsesongen," bemerket eksperten.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?