Genial metode avslørt: Slik unngår du øyeirritasjon når du skjærer løk

07/10/2023 14:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Metoden er ekstremt enkel.

Det er ikke uvanlig at vi av og til oppdager at vi har gjort ting feil gjennom hele livet. Et gammelt ordtak sier "bedre sent enn aldri", og det er akkurat det du trenger å tenke på mens du leser videre, siden du garantert skulle ønske at du lærte dette trikset for lenge siden.

Vi kjenner alle følelsen av irritasjon i øynene når du skjærer løk. Øynene begynner å renne og det føles som om du gråter elver.

Men det finnes faktisk et genialt triks som kan redde deg fra denne ubehagelige følelsen – og løsningen er både enkel og effektiv.

Sett først et telys tett inntil skjærebrettet når du skal skjære løk. Magien med dette trikset er at lyset tiltrekker seg løkens irriterende gasser før de når øynene dine. Slik unngår du å få tårer i øynene.

Du kan nå kutte løk uten å bekymre deg for at øynene dine blir plaget. Neste gang du skal kutte løken kan du prøve dette smarte trikset.

Du vil bli overrasket over hvor effektivt det er og hvor mye enklere å kutte løk.

Nedenfor kan du se hvordan du demper lyset for å unngå tårer i øynene når du skjærer løk:

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.