Genialt tips: Slik får du bort de gule flekkene på puten

13/05/2024 23:05

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperter deler tips til hvordan du kan bli kvitt de gule flekkene på puten.

Det er ingenting som er bedre enn nyvasket sengetøy, når du er nydusjet selv. Men har puten din noen gang tittet litt ut fra trekker, og avslørt noen gule flekker?

Selv de mest grundige rengjøringsmidler kan være hjelpesløs for å få bort de gule flekkene, og kan gi oss en følelse på at de aldri bli rene.

Heldigvis har rengjøringsekspertene hos Lifehacker alle svarene. Vist du vil at de skal være rene og friske, vil du lese om dette.

Den vanlige årsaken til at putene blir gule, er svette. Når fuktighet siver gjennom sengetøyet, og inn i puten kan det forårsake flekker.

Men svette er ikke den eneste fuktigheten du må passe på, da de også blir gule på grunn av vått eller fett hår.

Lifehackers eksperter uttaler: "I tillegg til svette, kan håret ditt være synderen: Spesielt hvis det er spesielt fett hår, eller du ofte legger deg med vått eller fuktig hår."

"Noen typer sminke- og hudpleieprodukter kan også ligge bak de gule flekkene. Det kan også være sikkel. Å sette på en vanntett putebeskytter kan bidra til å forhindre mye misfarging."

Men hvis du trenger å bli kvitt flekkene og ikke ønsker å kjøpe helt nye puter, er det et praktisk hack som kan fjerne dem.

Lifehacker-guruen sa:

"Du kan starte med å punktbehandle flekkene med enten en flekkfjerningsspray eller krem, eller miks sammen en blanding av natron og vann."

Ekspertene hevder at du vil handle raskt for å fjerne flekker på putene dine, ettersom jo lengre de sitter der, jo vanskeligere blir de å fjerne.

Puten bør også vaskes to ganger i året, uavhengig av flekker.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.