Gjør vaskemaskinen om til en tørketrommel med trikset de færreste vet om

14/02/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det er enkelt og veldig, veldig smart.

Har du noen gang følt deg frustrert over å vente på at klærne dine skal tørke, spesielt i kaldere måneder?

Det viser seg at det finnes en enkel, men genial metode for å fremskynde tørkeprosessen, ved å bruke bare vaskemaskinen din og en gjenstand du allerede har hjemme.

Slik kan du gjøre vaskemaskinen om til en effektiv tørketrommel med dette nesten ukjente trikset.

Trinn-for-trinn guide for raskere tørking

  1. Fullfør vaskesyklusen: Start med å kjøre tøyet gjennom den vanlige vaskesyklusen i vaskemaskinen. Velg de riktige innstillingene for tøyet ditt for å sikre at klærne dine blir ordentlig rene.

  2. Finn et tørt håndkle : Når vaskesyklusen er ferdig, ta tak i et rent, tørt håndkle. Dette håndkleet vil være nøkkelen til å fremskynde tørkeprosessen.

  3. Legg håndkleet i: Legg det tørre håndkleet i vaskemaskinen sammen med det våte tøyet. Pass på at håndkleet er spredt utover og ikke buntet sammen for å maksimere kontaktområdet med klærne.

  4. Still til sentrifugering: Juster innstillingene på vaskemaskinen til den høyeste sentrifugeringssyklusen som er tilgjengelig. Høyhastighetsspinnet vil fungere sammen med håndkleet for å effektivt trekke fuktighet ut av klærne dine.

  5. Start sentrifugesyklusen : Aktiver sentrifugesyklusen og la maskinen gjøre jobben sin. Det tørre håndkleet vil absorbere en betydelig mengde fuktighet fra klærne, noe som reduserer deres generelle fuktighet.

  6. Fjern og tørk: Når syklusen er fullført, fjern klærne og håndkleet fra vaskemaskinen. Du vil merke at klærne er betydelig mindre fuktige og kan til og med være nesten tørre, avhengig av stofftypen.

Hvorfor dette trikset fungerer

  • Fuktighetsabsorpsjon : Det tørre håndkleet fungerer som en magnet for fuktighet, trekker fuktigheten bort fra klærne og reduserer den totale fuktigheten inne i trommelen.

  • Økt effektivitet: Ved å absorbere mye av fuktigheten, reduserer håndkleet mengden vann som må fordampe, slik at klærne tørker raskere.

  • Energisparing: Denne metoden kan spare energi ved å redusere behovet for å bruke en elektrisk tørketrommel i lange perioder eller behovet for å lufttørke klær i lengre perioder.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.