Forside LIVSSTIL Glem salt! Kokker bruker denne hemmelige ingrediensen til tomater

Glem salt! Kokker bruker denne hemmelige ingrediensen til tomater

Fresh,Tomatoes,In,A,Plate,On,A,Dark,Background.,Harvesting
Shutterstock

Kokkene er enige – én ingrediens utgjør hele forskjellen. Og det er ikke det du tror.

Akkurat nå leser andre

Tomater er en basisvare på kjøkkenet, og finnes i alt fra ferske salater til varme retter.

Sommerens solmodne frukter er på sitt beste akkurat nå, og mange tyr automatisk til salt og olivenolje for å forbedre smaken. Men profesjonelle kokker har et annet tips som de tror vil gi enda bedre resultater.

Det skriver express.

Mer enn salt og olje

Ifølge flere kulinariske eksperter er ikke salt alltid den beste måten å oppnå en intens tomatsmak på. Selv om salt kan forsterke aromaen, trekker det også væske ut av frukten og kan redusere dens naturlige sødme.

Stephen George, kjøkkensjef på den prisbelønte restauranten Number Nine på Chapel House Estate i Ramsgate, Kent, sier:

Les også

«De fleste bruker salt for å få frem det beste i tomater, men jeg synes salt trekker ut for mye vann, og du mister søtheten som en fersk tomat gir. I stedet bruker jeg eddik.»

Eddikens rolle

Eddik, spesielt balsamico- eller eplecidereddik, gir en syrlig dybde som kan balansere tomatenes naturlige sukkerinnhold. Ifølge kokker kan noen dråper av riktig eddik forsterke fruktens aromaer samtidig som den opprettholder en saftig tekstur.

Bruk av eddik er en velkjent taktikk i middelhavskjøkkenet, hvor kombinasjonen av syre og sødme står sentralt. En enkel tomatsalat med litt eddik, frisk basilikum og en god olivenolje kan derfor gi en helt ny smaksopplevelse.

Serveringstips

Kokkene anbefaler å velge modne tomater i sesong for best resultat. Skjær dem i skiver eller båter, drypp over en mild eddik, tilsett litt olivenolje og nykvernet pepper om ønskelig.

For ekstra dybde kan du eksperimentere med forskjellige typer eddik – fra hvitvinseddik til sherryeddik – avhengig av hvilken rett tomatene skal brukes i.

Les også

Den enkle overgangen fra salt til eddik krever minimal innsats, men kan dramatisk forvandle smaksopplevelsen. Ifølge proffene er det et triks som raskt kan bli en fast bestanddel av enhver hjemmekokks repertoar.

Ads by MGDK