Ha eddik og natron i vaskemaskinen: Se deretter det overraskende resultatet

25/05/2024 21:30

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Resultatet har overrasket mange.

En ren vaskemaskin er en viktig del av å holde klærne friske og rene, men det kan være lett å glemme å rengjøre maskinen selv.

Men hvis du har blitt kjent med en ubehagelig lukt eller hvis vaskemaskinen din ser skitten ut, kan det være på tide med en rengjøring.

Og det er faktisk en ganske enkel og effektiv måte å rengjøre vaskemaskinen på ved å bruke en blanding av eddik og natron.

Denne blandingen vil gjøre god figur og bidra til å fjerne smuss, lukt og kalkavleiringer fra maskinen.

Tøm først vaskemaskinen for alt av klær og annet innhold. Deretter må du legge til 2 kopper hvit eddik til trommelen på vaskemaskinen.

Velg deretter den varmeste syklusen og kjør en komplett vask med bare eddik i maskinen. Eddiken vil bidra til å fjerne lukt og kalkavleiringer og vil etterlate maskinen ren og frisk.

Etter den første vasken, tilsett 1/2 kopp natron til trommelen. Kjør en ny varm syklus, og denne gangen, la syklusen løpe til den når spylefasen. Stopp maskinen og la blandingen stå i maskinen i opptil 30 minutter til en time. Natron vil bidra til å fjerne smuss og lukt mens du sitter i maskinen.

Når tiden er gått, fortsett å la syklusen løpe til den er ferdig. Når syklusen er fullført, tørk innsiden av maskinen med en ren klut og la døren stå åpen slik at maskinen tørker helt.

Det er en god idé å gjenta denne prosessen hver måned eller annethvert år for å holde vaskemaskinen i toppform og unngå lukt og smussoppbygging.