Hårekspert hevder: Dette er hvor ofte du bør vaske håret

26/12/2023 11:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Svaret kan overraske mange.

Mange vasker håret hver dag mens andre velger å kun vaske håret en gang i uken, men hva er riktig ifølge ekspertene?

The Salon Guy, en profesjonell frisør og mediepersonlighet med over en million abonnenter på YouTube, har delt hvor ofte folk bør vaske håret.

For The Salon Guy er det nok av råd på internett om hårvask, men dette tar ikke hensyn til hver persons unike hårtype.

Ifølge The Salon Guy er det helt opp til deg hvor mye, eller hvor lite du vasker håret – vask etter behov.

"Min ærlige mening som frisør i mange, mange år er å vaske håret etter behov. Hva trenger hodebunnen din? Hva trenger håret ditt? For de som får håret til å bli veldig lett skittent, kanskje på jobb eller fra sport, er det rett til å vaske håret "så ofte som mulig," sa han.

For andre forsikret han dem om at det å vaske håret sjeldnere "ikke kommer til å få håret til å falle av, det kommer ikke til å skade håret på noen måte - det kommer ikke til å bli verdens undergang."

Motsatt sier The Salon Guy at det er mulig å vaske håret for ofte. Dette, sammen med bruk av feil sjampo og hårprodukter, kan tørke ut hodebunnen.

Flass kan være et tegn på at du overvasker håret og "stripper hodebunnen for oljene den trenger."

Eksperten fortsatte: "Jeg synes det er helt greit å vaske håret to eller tre ganger i uken - kanskje mandag, onsdag og fredag."

Å vaske håret annenhver til tredje dag er også optimalt hvis du ønsker lengre hår. The Salon Guy hevdet at denne hårvaskerutinen holder håret fuktig og kan føre til raskere hårvekst.

Når det gjelder balsamen, forklarte The Salon Guy at den fjerner alle floker og holder den myk og smidig. De med tynt eller fint hår kan oppleve at for mye balsam tynger håret ned, og de trenger bare å gjøre dette annenhver gang de sjamponerer.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.