Han gjør vasketrikset alle burde kunne til vinter: Slik får du tørre klær på rekordtid

22/12/2023 20:00

Sofie

Livsstil
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Trikset har tatt internett med storm.

Når vinterens kulde og mørke senker seg over Norge, står mange overfor utfordringen med å tørke tøyet innendørs. Det kan virke uhåndterlig å få klærne tørre når muligheten for å henge dem ute i solen ikke lenger er der, og når man ikke ønsker å bruke tørketrommelen fordi den er dyr i drift.

Men frykt ikke. Det finnes enkle og effektive metoder for å få tøyet tørt – også om vinteren.

En utbredt misforståelse er at man bare må skru opp varmen innendørs for å få fart på tørkeprosessen. Dette kan skape et fuktig inneklima, som ironisk nok kan forsinke tørkingen.

Faktisk ligger løsningen i å fremme luftsirkulasjonen. Ved å åpne et vindu skapes en bedre luftstrøm, som effektivt kan fremskynde tørkeprosessen – også når det er kaldt.

En annen smart metode er å bruke en vifte.

Ved å plassere en vifte slik at det blåser direkte på klærne, kan du oppnå en enda raskere tørkeprosess. Denne metoden imiterer en mild sommerbris, som er ideell for tørking av klær.

Disse enkle, men effektive, metodene kan være en game changer for mange, spesielt de i leiligheter uten tilgang til tørketrommel.

Så husk: Åpne et vindu og slå på viften – tøyet vil takke deg!

Se videoen, hvor metodene presenteres, nedenfor.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.