Han puttet dette inni en potet: 1 uke senere tror han ikke sine egne øyne

28/03/2024 08:35

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Etter bare én uke hadde miraklet skjedd.

For mange er hagearbeid og blomsterdyrking noe av det mest populære å unne seg om sommeren. Det er alltid rom for nye og spennende måter å gjøre ting på, og nå har enda et stykke geni sett dagens lys.

Det er ikke tradisjonelt, men det har blitt populært i det siste. Metoden går ut på å stikke en rosestilk inn i en potet for å få den til å blomstre.

Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk en enkel og effektiv teknikk som kan gi imponerende resultater på svært kort tid. Du kan se en video av metoden som utføres nederst i artikkelen.

Prosessen er grei. Begynn med å velge en fersk rosestilk av din favorittsort. Skjær enden av stilken på skrå og fjern alle blader bortsett fra de to eller tre øverste.

Sørg for at poteten er god, hel og sunn. Lag et hull i poteten med en tynn pinne eller lignende og stikk rosenstilken forsiktig inn i hullet.

Legg poteten med stiklingen i en blomsterpotte fylt med fuktig jord og sett den på et lyst sted. Poteten fungerer som en naturlig kilde til fuktighet og næringsstoffer, noe som støtter rosenstammen i utviklingen.

Etter omtrent en uke vil du begynne å se de første tegnene på suksess. Skudd og røtter vil begynne å dannes og om ikke lenge vil du ha en vakker blomstrende rose.

Denne teknikken har blitt hyllet for sin genialitet og enkelhet. Den er ideell for nybegynnere eller de som ønsker å prøve noe nytt og annerledes.

Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle rosestiklinger vil overleve og blomstre på denne måten. Men med tålmodighet og ved å eksperimentere med ulike varianter og poteter kan du oppnå fantastiske resultater.

Du kan se en mann utføre det enkle trikset nedenfor: