Har du også et skjærebrett i plast på kjøkkenet? Her er en veldig god grunn til å kaste den ut

14/04/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Skjærebrett av plast finnes på mange kjøkken, men det har vist seg at de bør unngås.

Det er veldig vanlig å bruke skjærebrett av plast, men det diskuteres nå om det faktisk er en god idé. Dette skriver Sosialnytt.

Nylig delte en bruker på sosiale medier X et bilde av et oppskrapet plastskjærebrett med påstanden: "Hver ripe betyr at mikroplast beveger seg fra skjærebrettet til maten. Plastskjærebrett er onde."

Dette innlegget har skapt oppsikt og reist spørsmålet: Hvor trygge er skjærebrett i plast egentlig?

Faktasjekkerne hos Snopes fordypet seg i dette spørsmålet, og de bekreftet at mikroplast faktisk kan migrere fra plastskjærebrett til mat. En studie publisert av tidsskriftet American Chemical Society påpeker også at skjærebrett i plast kan være en kilde til mikroplast i maten vår.

Denne oppdagelsen fremhever behovet for å ta hensyn til materialene vi bruker på kjøkkenet, ikke bare for matlagingens skyld, men for helsens skyld.

Valget mellom et skjærebrett av tre eller plast kan virke ubetydelig, men det har potensial til å påvirke mer enn bare smaken på maten – det kan påvirke helsen din.

Den helsebevisste forbrukeren står nå overfor et valg: Fortsetter du med de praktiske, men potensielt skadelige plastalternativene, eller bør du bytte til mer naturlige materialer? Det kan være et spørsmål om helse.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.