Har du pinnsvin i hagen? Her er hva du skal gjøre og ikke gjøre

23/04/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du pinnsvin i hagen, les med her for å finne ut hva du bør og ikke bør gjøre for å skape de beste forholdene for dem.

Våren er over oss, og det betyr at de små stikkende skapningene kommer ut av vinterhulen.

Magali Germain fra LPO (Leage for the Protection of Birds) i Auvergne understreker at denne tiden er full av problemer for pinnsvinet, som bl.a. sliter med endringer i sine boarealer og trafikkutfordringer. 

Dette er skrevet av det franske mediet franceinfo.

Men ikke bekymre deg, som hageeier kan du ta forholdsregler for å gjøre livet lettere for de små skapningene. Germain foreslår å lage små åpninger i gjerder og hagemurer som pinnsvinene kan passere gjennom. – En liten åpning på 15 cm på bakkenivå kan utgjøre en stor forskjell, sier hun.

Pinnsvinene lever først og fremst av insekter, men de spiser også larver og snegler. Ved å fremme biologisk mangfold i hagen din og unngå kjemikalier støtter du ikke bare pinnsvinene, men også din egen grønnsakshage.

«De er ypperlige i kampen mot skadedyr», konstaterer Germain, som også anbefaler å ha en komposthaug i hagen, som gir både varme og mat til pinnsvinene.

Hagen kan også inneholde potensielle farer som en hagedam, som pinnsvinet kan falle ned i, foreslår Germain en enkel løsning som å lage en rampe ved eventuelle vannkilder, som gjør at pinnsvinene kan klatre opp igjen.

Ved å følge disse enkle anbefalingene er det mulig å skape et tryggere miljø for pinnsvinene i våre egne hager.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.