Helsemirakel eller tannlegens store frykt? Nå gir eksperter sin dom om sitronvannet

07/11/2023 09:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har blitt utrolig populært å drikke sitronvann, da det sies å ha ulike helsefordeler.

På sosiale medier har sitronvann blitt hyllet som en mirakelkur for helsen. Men spørsmålet er om den virkelig lever opp til hypen? På sosiale medier blir sitronvann promotert av influencere som hevder at det kan fremme vekttap, forbedre huden, styrke fordøyelsen og balansere kroppens pH-nivåer.

Det er noen påstander som er bevisbaserte, mens andre ikke er det. Det er imidlertid sikkert at sitroner kan påvirke kroppen på både gode og dårlige måter.

På plussiden tilbyr sitroner en rik kilde til vitamin C, som ifølge Emily Tills, registrert kostholdsekspert på nourishedwithemily.com, kan styrke immunforsvaret, spesielt i den kalde årstiden. Det skriver New York Post.

Likevel advarer eksperter mot overdreven inntak av sitronvann. Dette er på grunn av potensialet til å skade tannemaljen og forårsake følsomhet.

For å unngå disse utfordringene anbefaler Rachael Richardson, registrert ernæringsfysiolog som ernæringsfysiolog, å prøve andre smakstilsetninger som fersk basilikum eller mynte til vannet.

Heldigvis er sitronvann fortsatt en utmerket måte å øke vanninntaket på og fremme hydrering, ifølge ekspertene. Det gir smak til vannet, som kan erstatte sukkerholdige drikker og gjøre vannet mer behagelig å drikke.

"Det er OK å drikke et glass sitronvann en eller to ganger om dagen," sier eksperten, og hun oppfordrer til forsiktighet for personer med gastrointestinale problemer, og advarer om risikoen for overdreven forbruk som skader tannemaljen.

Så sitronvann er kanskje ikke den mirakelkuren som noen har ønsket seg, men det kan fungere som et sunt supplement til et variert kosthold.

Læs også: