Her er 3 ting du aldri bør gjøre når du griller - og hva du skal gjøre i stedet

23/05/2023 07:50

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Været er perfekt for grilling, men før du tenner grillen, bør du lese videre her.

Kalenderen skriver sommer om under to uker, og været har endelig blitt så bra.

Dette betyr at i de kommende dagene vil mange nordmenn finne frem grillen og kaste årets første biffer eller grønnsaker over flammene.

Før du gjør det kan det imidlertid være lurt å gjøre grillen klar for en ny sesong, og i tillegg kan det være bra med noen gode tips og triks, som TikTokeren gjerne deler @brunchwithbabs.

Den amerikanske influenseren har delt tre «do's and don'ts» for grillmat, som du kan høre mer om i videoen under (artikkelen fortsetter under videoen):

Mange grilleiere eier også en stålbørste som du kan bruke til å rengjøre grillens rist med, men ifølge @brunchwithbabs er det en dårlig idé å bruke en stålbørste for å rengjøre risten.

Det er fare for at små metallsplinter legger seg på risten og på denne måten overføres til maten din og til slutt kommer inn i kroppen din, noe som åpenbart er uønsket.

I stedet oppfordrer influenseren til å bruke en løk på et varmt grillstativ – det skal være effektivt, og det gir ekstra smak.

Den virale bestemoren påpeker også at du ikke bør la kjøttet og lignende feste seg til grillstativet, da det kan ødelegge måltidet.

For å unngå dette, kutt bare en potet og gni den på den varme grillristen. Stivelsen i poteten fungerer visstnok som et smøremiddel slik at kjøttet ikke fester seg.

Sist, men ikke minst, understreker hun hvor viktig det er å vite hvor mye gass det er i gassflasken din - har du en gassgrill, vel å merke.

Det kan være vanskelig å se eller føle, men ved å helle varmt vann over gassflasken, kan du visstnok føle hvor mye gass som er inni. Gassflasken blir nemlig kald der hvor det er gass.