Her er 7 ukjente triks du bør vite hvis du kjører bil: Nummer 7 vil gjøre hverdagen din enklere

07/10/2023 23:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det er mange som ikke vet om disse geniene.

Hvis du er bileier eller bare kjører bil en gang i blant, er det noen fantastiske triks du bør vite for å forbedre kjøreopplevelsen din.

YouTube-stjernen SmartFox har nå samlet de syv viktigste tipsene og triksene som er ekstremt nyttige å vite hvis du av og til kjører bil.

Alle disse triksene er demonstrert i videoen du finner nederst i artikkelen.

  • Fjern riper med varme

Har du riper på plasten i bilen? En enkel løsning er å bruke en lighter eller en fyrstikk. Med en flamme kan du forsiktig føre den over riper uten å berøre plasten. Dette varmer plasten, noe som gjør at du kan gni fingeren over riper og fjerne mindre riper.

  • Bruke taster for elektriskevinduer

Hvis bilen din har elektriske vinduer, kan du bruke en smartfunksjon på bilnøkkelen. Hold nede åpneknappen for å åpne alle vinduene samtidig, og hold nede lukkeknappen for å lukke dem alle igjen.

  • Gjenopprett plast med babyolje

For å friske opp de falmede plastdelene i og utenfor bilen, kan du bruke babyolje. Påfør litt på en klut og poler de falmede områdene. De vil skinne som nye igjen.

  • Finn plasseringen av drivstofflokket

Lurer du på hvilken side av drivstofflokket som sitter på bilen din? Se på drivstoffmåleren, der det nesten alltid er en pil som viser hvor dekselet er plassert.

  • Frisk lukt med essensiell olje

Klipp en truseinnlegg i små biter og dryss dem med essensiell olje. Plasser dem på et skjult sted i bilen for å opprettholde en frisk duft uten at den er synlig.

  • Air freshener med klutnekke

Heng en treklemme med litt olje på bilens ventil. Når du bruker varme- eller kjølesystemet, vil bilen spre en behagelig og frisk duft.

  • Duggfjerning med barberkrem

Hvis dugg på vinduene irriterer deg, kan du bruke barberkrem. Gni den på rutene og fortsett til stripene er borte. Dette forhindrer også ytterligere duggdannelse.

Disse smarte biltipsene vil hjelpe deg med å holde bilen i god stand og gjøre kjøreturen mer komfortabel. Husk å bruke dem neste gang du er ute og kjører!