Her er gartnerens triks for å holde snegler unna hageplanter

26/04/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
En gartner har nå avslørt hvordan man holder snegler i sjakk.

Hver gartner kjenner til problemet med snegler som truer plantene deres.

De små slimete skapningene kan fort ødelegge måneder med hagearbeid, og derfor prøver også danskene hvert år å finne metoder for å holde dem i sjakk.

Men nå kan jakten på den perfekte metoden stoppes. En 61 år gammel gartner ved navn David Domoney har avslørt hvordan du kan beskytte plantene dine mot snegler.

Slik skriver The Mirror.

En av de mest populære metodene for å kontrollere snegler involverer bruk av kaffegrut. Det er ikke bare en økonomisk metode, men også en miljøvennlig i sitt slag.

Kaffegrut er spesielt effektivt fordi det skaper et tørt og ubehagelig miljø for sneglene, som trives best i fuktige områder.

En annen løsning er å bruke ullgjødsel. Teksturen på gjødselen gjør det vanskelig for sneglene å bevege seg og av den grunn holder de seg unna plantene dine.

Gartneren, David, gir også gode råd om når du bør vanne plantene dine:

– Vann aldri plantene så sent at solen ikke rekker å tørke jorda, sier han og påpeker at den våte jorda er en sneglemagnet.

Er du blant dem som har prøvd metodene ovenfor uten hell, er en såkalt 'ølfelle' et annet alternativ.

Dette trikset går ut på å grave en liten beholder med øl i bunnen ned i bakken. Sneglene tiltrekkes av lukten av ølet og kryper derfor ned i beholderen.

Når beholderen er full av snegler kan du fjerne dem fra hagen din.

De mange alternative metodene gir hageeiere ulike muligheter for å beskytte plantene sine mot snegler og snegler på en effektiv og miljøvennlig måte.

Så hvorfor ikke teste dem?

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.