Her er grunnen til at du føler deg mer sliten om sommeren

13/07/2023 13:30

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi tenker ofte på sommermånedene som "avslappende" - en unnskyldning for å hvile, lade opp og ta en sårt tiltrengt ferie.

Men sommermånedene kan også være ekstremt travle, da mange av oss glir fra festivaler til grilling og piknik - for ikke å snakke om drinker etter jobben.

Når vi prøver å få mest mulig ut av å nyte det gode været, er det ikke rart at mange av oss begynner å føle oss litt visne.

Kate Bithell, sykepleier ved den private rehabiliteringsklinikken Delamere, forklarte hvorfor vi får denne utbrentheten, hva vi bør unngå for å spare energi og når noe mer alvorlig kan være på gang.

"Selv om sommeren ofte blir hyllet som en sesong for hvile og avslapning, kan vi oppleve det motsatte mye av tiden, og det er flere grunner til det," sa Kate.

Mens fokuset ditt kan være på de mange morsomme aktivitetene du har planlagt for sommersesongen, kan en mer permanent del av livet ditt være skyld i sesongmessig tretthet. Dette er skrevet av The Sun.

Jepp, du gjettet riktig - det er jobben din.

"Du har kanskje lagt merke til at nå er sommeren i full gang, kolleger har en tendens til å være borte fra kontoret litt mer enn vanlig, festivaler, å se venner og ta ferier som er sårt tiltrengt betyr at du må gi det et ekstra lag arbeid og tilfører mye til din allerede hektiske oppgaveliste. Dette kan føre til utbrenthet," sa Kate.

Kate sa også at det ikke bare er jobb, men også våre personlige liv som kan bidra til å føle seg sliten og utbrent.

«Når været er varmere i sommermånedene, er det mange av oss som liker å ta seg tid til å gjøre det meste ut av det før høsten setter inn, enten det er å grille, nyte en drink i hagen eller bare tilbringe tid med venner eller kjære ", delte hun.

"Du kan også legge unødig press på deg selv for å gjøre så mye som mulig," la Kate til.

Her er noen av tingene som kan indikere at du "opplever sommerutbrenthet":

1. Du føler deg uengasjert

Hvis kalenderen din er full av spennende planer denne sommeren, men du finner deg selv uengasjert, tilbaketrukket eller lite begeistret for utsiktene til dem, kan det være et tegn på at du er på vei mot utbrenthet, ifølge Kate.

Hvis du føler deg uinteressert i arbeidet ditt eller bruker lengre tid på å fullføre oppgaver enn du vanligvis ville gjort, kan dette være et annet tegn.

2. Du føler deg utslitt

Stress, økt arbeidsmengde eller en travel hverdag om sommeren kan alle føre til at du bare føler deg utslitt – dette kan være tydelig både fysisk og følelsesmessig. Du kan begynne å føle mangel på fysisk energi, men du kan også utvikle en følelse av å være følelsesmessig utmattet og utarmet.

Et vanlig tegn på utmattelse er mangel på motivasjon for å komme seg ut av sengen om morgenen, eller at hverdagen blir mer utfordrende enn vanlig.

Dette bør du holde øye med, da utmattelse og ekstrem tretthet kan føre til sykdom og redusert immunitet mot forkjølelse eller influensa.

3. Du er mer irritabel eller følsom enn vanlig

Et annet tegn på at du kanskje sliter med utbrenthet er at du føler deg mer irritabel eller følsom enn vanlig, dette kan vise seg som aggresjon mot familie, venner og kolleger.

Mens alle opplever noen negative følelser fra tid til annen, er det viktig å gjenkjenne når disse følelsene blir uvanlige.

Hva kan du gjøre for å unngå sommerutbrenthet?

Det er et par ting du kan gjøre for å holde energinivået oppe denne sommeren. Selv om det er viktig å tilbringe tid med venner og familie og nyte aktivitetene du har planlagt, er det like viktig å ta seg tid til å ta en pause og slappe av.

Dette betyr ikke bare å reise på ferie. Hvis du er den typen som liker å holde seg opptatt, sørg for at du planlegger mindre anstrengende aktiviteter rundt de travle dagene, som å ligge i solen med venner og familie eller gå turer.

Å legge ned arbeidet helt mens du er på ferie er et must hvis du føler deg sliten. Du vil være sikker på at du bruker denne sårt tiltrengte fritiden til å slappe av og lade opp batteriene.