Her er hvorfor du bør legge kanel til i rengjøringsvannet ditt

08/02/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Her er hvorfor du bør legge kanel til i rengjøringsvannet ditt.

Visste du at å tilsette kanel i vaskevannet ditt kan være en overraskende effektiv og naturlig måte å forbedre rengjøringsrutinen din på? La oss forklare hvorfor.

Enten du nyter den i en kanelsnurr, legger den til havregrynfrokosten eller drysser den på cappuccinoen din, er kanel et elsket krydder for sin varme, krydrede smak og aroma, så vel som dens helsemessige fordeler.

Men visste du at kanel også er et utmerket rengjøringsmiddel? Utover de smakfulle og sunne egenskapene, kan den hjelpe til med å rengjøre overflater og bekjempe bakterier, noe som gjør den til et ideelt tillegg til rengjøringsregimet.

Tre grunner til å legge kanel til vaskevannet ditt

  1. Naturlige antibakterielle egenskaper

Kanel er kjent for sine antibakterielle egenskaper, ifølge Homes and Gardens. Den inneholder komponenter som kanelaldehyd som hjelper til med å bekjempe bakterier, sopp og til og med noen virus.

Ved å tilsette kanel i rensevannet kan du naturlig redusere mengden av patogener.

  1. Frisk duft og aromaterapi

I tillegg til sin rensende effekt, avgir kanel også en herlig duft. Denne naturlige duften kan bidra til å nøytralisere ubehagelige lukter og skape en frisk atmosfære mens du rengjør. Dessuten er kanel kjent for sine beroligende og beroligende egenskaper, som kan bidra til en avslappet setting.

  1. Avfetting og rengjøring

Kanel kan hjelpe til med å fjerne fett og smuss. I følge Freundin.de kan den brukes til å effektivt rengjøre overflater som kjøkkenbenkeplater, gulv eller til og med glass. Å legge til kanel i rensevannet kan bidra til å redusere skitt og forbedre rengjøringsopplevelsen.

Bruk med måte

Det er viktig å merke seg at mens kanel har mange fordeler, er det lurt å være forsiktig og ikke bruke den ufortynnet på overflater som kan være følsomme for krydder. Fortynnet bruk er generelt tryggere og effektiv nok til å utnytte fordelene med kanel uten å forårsake skade.

Kanelstenger

Du kan ganske enkelt drysse litt kanelpulver i bøtta, men en annen enkel måte å innlemme kanel i rengjøringsrutinen din er ved å dyppe noen kanelstenger i en kjele med (kokt) rensevann før du begynner å rengjøre.

Dette gjør at vannet kan absorbere aromaene og egenskapene til kanel. Du kan også fortynne kanel olje og legge den til vann for en lignende effekt. Ifølge Freundin skal det tilsettes rundt tjue dråper i vannet.

BARE FORDELER Å bruke kanel i rengjøringen kan være et naturlig og hyggelig tillegg til rutinen. Det gir ikke bare rengjøringsfordeler, men også en herlig duft. Og som om ikke det er nok, viser kanel seg også å være veldig bra for plantene dine. Så fortsett og ta noen pinner!