Hoteller bruker dette trikset for å få myke håndklær: Du kan gjøre det hjemme også

09/02/2024 20:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke mange som kjenner til dette geniale trikset.

Det er ikke mange ting som er bedre enn å pakke seg inn i et varmt håndkle eller myk badekåpe etter en dusj i de kalde månedene.

Dessverre opplever vi ofte at håndklærne våre fort blir slitte og grove etter noen få vask. Men nå har det sett dagens lys hvordan hoteller holder håndklærne sine deilig myke - selv når de er gamle. Det skriver Linternaute.

Først og fremst er det viktig å påpeke at det ikke er håndkleets materiale eller merke som utgjør forskjellen.

Alt du trenger for å gjøre trikset er hvit eddik. Selv om du ikke skulle tro det, er kjøkkenproduktet nøkkelen til de myke og deilige håndklærne som vi elsker på hotell.

Bruken av hvit eddik på håndklær er en utprøvd metode for å holde fibrene myke og fjerne opphopning av vaskemiddel som kan gjøre håndklær stive og grove.

For å oppnå håndklær som er like myke som på hotell, vask dem separat i vaskemaskinen. Dette sikrer at de har tilstrekkelig plass til å bli skikkelig rengjort og skylt.

Slik gjør du det

Det er faktisk ganske enkelt å utføre metoden.

Du trenger kun 50 milliliter vaskemiddel, og i tillegg må du bytte ut din vanlige tøymykner med 20 milliliter hvit eddik.

Vask deretter håndklærne dine på høyere temperatur, for eksempel 60 grader, og du vil dermed ikke bare drepe bakterier, men også sørge for at det ikke samler seg såperester i håndkleet.

Du trenger ikke å bekymre deg for den skarpe lukten av hvit eddik; den forsvinner under vasken, skriver franske medier.

Etter vaskesyklusen kan en ekstra sentrifugering bidra til å fjerne overflødig vann.

Det er alltid en god idé å teste et triks før du setter all din lit til det. Derfor er det lurt å prøve metoden med et enkelt håndkle før du gjør det med resten av dem.