Hoteller bruker dette trikset for å få myke håndklær: Du kan også gjøre det hjemme

10/02/2024 07:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Arkivfoto fra Youtube
Foto: Arkivfoto fra Youtube
Det er ikke mange som kjenner det geniale trikset.

Det er få ting som er bedre enn å pakke deg inn i et varmt håndkle eller en myk badekåpe etter en dusj i de kaldere månedene.

Dessverre opplever vi ofte at håndklærne våre raskt blir slitte og grove etter noen få vasker. Men nå har man sett dagens lys hvordan hotellene holder håndklærne sine fine og myke - selv når de har blitt gamle.

Det skriver Linternaute.

Først og fremst er det viktig å påpeke at det ikke er håndkleets materiale eller merke som utgjør forskjellen.

Alt du trenger å gjøre susen er hvit eddik. Selv om du ikke tror det, er kjøkkenproduktet nøkkelen til de myke og deilige håndklærne som vi elsker på hoteller.

Bruk av hvit eddik på håndklær er en velprøvd metode for å holde fibrene myke og fjerne oppbyggingen av vaskemiddel, noe som kan gjøre håndklærne stive og grove.

For å få håndklær som er like myke som på hoteller, vask dem separat i vaskemaskinen. Dette sikrer at de har nok plass til å bli ordentlig rengjort og skyllet.

Slik gjør du det

Det er faktisk ganske enkelt å utføre metoden.

Alt du trenger er 50 ml vaskemiddel, og bytt ut din vanlige tøymykner med 20 ml hvit eddik.

Vask deretter håndklærne ved høyere temperatur, for eksempel 60 grader, og du vil ikke bare drepe bakterier, men også sørge for at såperester ikke samler seg i håndkleet.

Du trenger ikke å bekymre deg for den skarpe lukten av hvit eddik; Den forsvinner under vasken, skriver franske medier.

Etter vaskesyklusen kan et ekstra spinn bidra til å fjerne overflødig vann.

Det er alltid en god idé å teste et triks før du stoler på det. Derfor kan du med fordel prøve metoden med et enkelt håndkle før du gjør det med resten av dem.