Hudlege advarer: Derfor skal du aldri låne barberhøvelen til partneren din

01/09/2023 07:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du noen gang lånt en barberhøvel av en venn eller partner? I så fall burde du stoppe.

I tillegg til hårløse kroppsdeler får du også eierens bakterier i huden som en bonus.

Vi har alle vært der. I dusjen, desperat etter en barberhøvel, så ser du partneren eller samboeren din sin og tenkte «vel, jeg får låne den, det er ikke så farlig».

Men å låne en barberhøvel av noen andre er en større helserisiko enn du kanskje tror. De skarpe bladene kan se sterile ut, men de er overraskende fruktbare for bakterier å vokse på.

De fleste av oss bytter også barberblad alt for sjelden, noe som selvsagt betyr flere bakterier.

Selv om du er forsiktig når du barberer deg, lager barberbladene også små, bittesmå kutt og rifter i huden. Og det er her virus, bakterier og sopp kan komme inn og forårsake infeksjoner.

– Å få andres bakterier eller virus inn i huden din er ikke ideelt. Det er mer vanlig å få follikulitt hvis man deler barberhøvel med noen andre, sier hudlege Joyce Imahiyerobo-Ip til Self Magazine.

Follikulitt ser ut som små røde kviser på huden der du barberte deg. Andre typer hudirritasjoner som kløe og rødhet kan også være forårsaket av din liberale tilnærming til barberhøvelen.

I ekstremt sjeldne tilfeller kan selv blodbårne virus som hepatitt overføres via barberhøvler. Med andre ord, neste gang krisen rammer, er det på tide å la andres barberhøvel ligge til du har råd til å kjøpe din egen barberhøvel.

For å unngå at andre låner din, bør du kanskje ikke la den ligge i dusjen heller.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.