Hudlege avslører at de fleste bruker deodorant feil: Slik skal du gjøre det

22/09/2023 18:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
En hudlege har avslørt at mange bruker deodoranten sin helt feil, da den ikke skal brukes om morgenen.

Det kan ikke utelukkes at du gjennom hele livet har brukt deodoranten feil. Det sier The Sun fra en kjent hudlege.

Dr. Shari Lipner har avslørt at de aller fleste bare bruker antiperspiranten sin om morgenen. De har gjort det til en fast del av morgenrutinen, men det kan være verdt å droppe det.

Dette er fordi det er mer fornuftig å bruke antiperspirant om kvelden før du legger deg.

Hele hensikten med å bruke en deodorant eller antiperspirant er at du vil unngå å svette. Faktum er imidlertid at svette ikke bare skjer når du løper etter bussen eller er nervøs før et jobbintervju.

Tvert imot, svette kan være forårsaket av mange forskjellige ting, inkludert trening, feber, varmt vær og generell nervøsitet. Det er også veldig normalt å svette om natten.

Likevel velger de fleste å bruke antiperspiranten sin om morgenen, enten det er spray eller roll-on. Faktisk har det nesten blitt et morgenritual for mange.

Men ifølge Dr. Shari Lipner gir faktisk bedre mening å bruke deodoranten eller antiperspiranten din før du legger deg – og det er en god forklaring på det.

"Vi svetter mindre om natten, så antiperspiranten kan komme i nærmere kontakt med svettekjertlene og redusere svette," sier hun.

Hun understreker også at det er viktig å bruke en antiperspirant fremfor tradisjonell deodorant, fordi førstnevnte hindrer svette og lukt, mens sistnevnte rett og slett blokkerer lukt.

Antiperspiranter virker ved å lage en slags plugg nær toppen av svettekjertlene, og begrenser mengden svette som bryter overflaten av huden din.

Hvis du tar en dusj og deretter påfører en antiperspirant før du legger deg, vil den ha mer tid til å stivne proppene og forhindre svette.

Dr. Shari Lipner sier også at du ikke engang trenger å bruke antiperspiranten om morgenen, så lenge du husker å bruke den kvelden før.

Flere studier som har hatt som mål å se nærmere på effekten av antiperspiranter har konkludert med at de reduserer svetting i opptil et døgn.

Hudlegen har også snakket med Today hvor hun tar opp bekymringer om at det kan være skadelig å bruke antiperspirant før du legger deg om kvelden.

"Det er ingen kjente helserisiko forbundet med å bruke deodorant om natten eller bruke den for ofte, så det er ingen grunn til å ta en pause fra det," sier hun.

"Men hvis du svetter så mye at du må bruke den flere ganger om dagen, bør du kontakte en hudlege som kan anbefale andre alternativer."

En annen måte å redusere svetting om natten på er å sove iført lette og «svettetransporterende klær», sier hudlegen.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.